PUBLICITAT

Els anys seixanta enganxen

  • Una trentena llarga d'establiments s'ambienten com fa cinc dècades enrere i 46 artistes mostren les seves obres a les jornades de portes obertes del Centre Històric, que gaudeixen de nombrosa afluència de visitants
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Carlemany i Ermessenda animen els visitants, ahir a la capital Foto: ANA / M. S.

La pluja va fer acte de presència sense ser-hi convidada, però això no va impedir que les Jornades de portes obertes del Centre Històric d'Andorra la Vella fossin un èxit de públic. Així ho van assegurar tant la secretària de l'Associació de comerciants, Mar Garcia, com la cap d'àrea de Turisme del Comú, Eva Roma. Van estat 35 els comerciants que van decorar els seus aparadors rememorant els anys 60 i alguns es van atrevir a treure la botiga al carrer. D'altra banda i per primera vegada, 46 artistes van participar a les jornades en el marc de la Fira d'Artistes d'Andorra, +Art. Malgrat que molta gent es va apropar a veure les obres, van ser pocs els qui van fer la inversió. Aquí la pluja sí que va deslluir la diada i els artistes es van veure obligats a refugiar les seves obres a l'interior del Centre de Congressos.

Les Jornades de portes obertes del Centre Històric d'Andorra la Vella han estat un èxit no només de participació de comerciants sinó també d'assistència de públic. L'objectiu no era només promocionar els establiments, sinó també commemorar el mig segle d'activitat comercial al país. Així, Roma va assegurar que «estem molt contents».

Roma va destacar l'alta qualitat dels aparadors dels establiments participants, i per aquest motiu els premis lliurats per la Cambra de Comerç a l'establiment amb la millor ambientació de l'època es van haver d'ampliar perquè en general estaven molt ben treballats.

Oportunitats al ‘+Art'

A més, la cap d'àrea de Turisme del Comú d'Andorra la Vella va explicar que la iniciativa també va significar una oportunitat pels artistes. «Les jornades han contribuït a què els artistes veiessin que al Centre Històric també tenen una oportunitat per posar-hi les seves galeries», va manifestar. En aquest sentit, les jornades van acollir la primera Fira d'Artistes d'Andorra, + Art. Van ser 46 els artistes participants amb una parada i els visitants podien comprar les seves obres. La secretària de l'Associació de comerciants i organitzadora del certamen, Mar Garcia, es va mostrar molt satisfeta en veure la gran participació que va tenir la fira així com també de l'èxit de públic amb el que va comptar.

Garcia va reconèixer que, en ser la primera vegada que es feia una fira d'aquestes característiques, els visitants no entenien massa bé la filosofia de la trobada. «La fira ha servit perquè la gent es comenci a acostumar a veure què és una fira d'art, on es pot comprar art al carrer», va exposar l'artista. L'organitzadora de la fira va destacar que aquest és un tipus d'art «assequible i accessible a tothom», i a més el client té «l'oportunitat de parlar directament amb l'artista de l'obra», fet que «no sol passar normalment», va assegurar. Garcia va lamentar que malgrat l'elevada afluència de públic, poca gent va invertir en una obra d'art. L'organitzadora de +Art ho atribueix als moments de crisi actuals, però també considera que ara que s'acosten les festes nadalenques és una bona època per comprar alguna peça més artística.

Amb tot, l'organitzadora del certamen artístic va indicar que donada la bona acollida que ha tingut la primera Fira d'Artistes d'Andorra, l'any vinent es repetirà i se'n faran dues edicions l'any, una cap a l'estiu i l'altre quan arribi el fred, segons va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT