El Pidasa goleja i és líder després de l'empat de Lusitans i Escale

• Els tècnics Marqués i Aloy, expulsats a la mitja part després d'un primer període escalfat pel joc brut
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Jordi Rubio i Victor Hugo lluiten per la pilota ahir, durant la primera part del partit que els va enfrontar a Aixovall Foto: TONY LARA

El Pidasa Santa Coloma és el nou líder de Primera Divisió després de fer més que bona la seva golejada d'escàndol al Ranger's (10-0), i especialment després que el primer classificat fins ahir, l'Escale Santa Coloma, es deixés dos punts en el camí amb un empat contra el Construccions La Posa Lusitans (1-1). El Matecosa Sant Julià, que va vèncer 0-3 el Construccions Modernes Inter Escaldes, segueix a tres punts del Pidasa, però tan viu com el Lusitans, tot i ser ara a quatre punts.

El Pidasa no va tenir enemic al davant. El Ranger's és un equip d'una altra lliga i això ho demostren els seus números: en suma set derrotes en set partits, amb 42 gols en contra i només dos a favor. Ahir, el conjunt de Lluís Blanco li va marcar deu dianes. D'aquestes deu, les quatre primeres van ser de Juli Sánchez dins dels primers 24 minuts. La competitivitat del Ranger's és absolutament nul·la: a la mitja part, l'actual líder guanyava 6-0 amb gols de Gilbert Sánchez i Mota. A la segona part, Alejandro Romero, Samir i Beto en dues ocasions, van arrodonir el compte colomenc en el que és un partit per fer pensar a més d'un què fa un equip com aquest tan a sota de la classificació i del nivell de Primera.

TAULES ENTRE ASPIRANTS / Pel que fa al duel que enfrontava al fins ahir líder, l'Escale Santa Coloma, i l'aspirant Lusitans La Posa, les taules van acabar per perjudicar a tots dos. El partit va ser lleig, molt lleig, on va destacar una primera part envoltada de mala llet i joc brut, i una segona que, quan apuntava a ser pitjor i complicada de mantenir en els nivells de noblesa esportiva, encara s'ha de donar gràcies que hi va haver cert control. Això sí, amb els dos entrenadors –Marqués i Aloy–a la graderia, expulsats a la mitja part després d'encarar-se camí dels vestidors quan l'àrbitre havia xiulat el final dels primers 45 minuts.

El primer període va destacar per la polèmica, la jugada bruta amb puntades de peu aquí i allà, moviments de colzes i brutícia general només per buscar el benefici que en futbol és el que mana, també sigui dit. Tot, en contra de l'espectacle o el futbol maco. El que va enervar la graderia va ser una entrada de Víctor Bernat a Victor Hugo –tampoc no va ser aquest una flor durant la resta del partit–, a la banda, mentre el jugador del Lusitans cobria la pilota i va rebre la puntada a mitja alçada de la cama. L'àrbitre va mostrar groga al colomenc, i l'afició del Lusitans no ho va entendre. A la següent jugada, era Bernat qui tastava una dura entrada, i amb això es van escalfar els ànims tant que les paraules altes van arribar fins i tot a la banqueta, on Marqués i Aloy, camí del vestidor, es van encarar, aviat Aloy va girar l'esquena evitant que tot anés a més, però algun jugador que intentava posar pau sortia escaldat. Amb tot, els dos tècnics van veure la segona part a la graderia, separats de bon tros.

MILLORA DEL JOC EN LA SEGONA PART / Si en la primera part, en quant a futbol, només es va veure una ocasió en el primer minut de Bernat i una de Sebas Bertran per al Lusitans en el 42, després que lluités en carrera amb Guillermo i el porter Rivas parés la rematada, en la segona la cosa va variar una mica. I va ser una sorpresa, perquè segons el camí de la mala llet en què havia entrat l'enfrontament, tot podia passar-hi. En el 49, Guillermo va cometre una errada i Pedro Reis va xutar, però massa fluix, i la resposta colomenca va arribar en el 55 quan Luis va obligar el porter Andrés a estirar-se per la pilota .La cosa s'animava, i en el 57 Víctor Rodríguez va fer una passada de camp a camp superant la defensa del Lusitans i Luis, que va deixar botar la pilota, la va engaltar a la xarxa sense que Andrés pogués fer res, venut com estava.

El 0-1 va animar el Lusitans, que intentava ser més incisiu en atac, però la seva capacitat golejadora és difusa sense cap referent a dalt. Així, fins el minut 72 res que fos destacable no va passar. Després d'un córner tret en curt, Luis, que acabava de sortir al camp, va fer una centrada i cap a la pilota a l'àrea anaven tres jugadors del Lusitans a rematar, però Franklin, potser fins i tot destorbat, va posar el cap forçat i malament.

L'Escale, que no renunciava a l'atac, va respondre amb un cop de cap de Bernat tot sol, en el 80, a les mans d'Andrés, però el Lusitans va tenir a la mà l'empat quan l'àrbitre va xiular penal sobre Raya, que va regatejar en el vèrtex, va entrar en l'àrea i va forçar la falta. Leo Maciel no va fallar des del punt fatídic, i l'empat es va quedar al marcador, sense que cap dels dos tragués amb aquest resultat res de profit, perquè l'Escale perdia el lideratge, i el Lusitans es despenjava fins la 4a plaça.