El VPC trenca per fi la mala ratxa en la setena jornada

• L'equip de Broad obté el primer triomf davant el Cazeres (37-20) amb ?bonus' ofensiu
IVÁN MOURE

Abelló es dirigeix a la línia de marca després de robar l'oval, abans de l'assaig que va fer pujar el 20-8, ahir Foto: àlex lara

gairebé set mesos feia que el VPC no somreia. Més de mig any sense assaborir la victòria fins que ahir el conjunt que dirigeix Michael Broad va guanyar el primer partit de lliga, després de set jornades.

El defensor del títol de la Divisió d'Honor del Comitè Migdia Pirineus no guanyava precisament des de la final del play-off d'ascens del curs passat contra el Saint Sulpice. Des de llavors tot són despropòsits: l'equip no pot tornar a Tercera Federal, la Federació Francesa el sanciona un any sense poder ascendir i quan comença la lliga 2011-2012 és incapaç de guanyar. I arribem a la tarda d'ahir, que venia el Cazeres al Camp del Consell i per fi es van acabar les males notícies, amb fins i tot la suma final del punt de bonus ofensiu.

Només començar ja es va posar tot de cara amb dos cops de càstig que Abelló, molt bé en els xuts a pals, no va fallar. Un 6-0 que donava cert marge. Molt a prop va estar el quinze de Broad d'estrenar el caseller d'assaijos entre els minut 7 i 11. Berrier no va blocar l'oval en superioritat quan estava a cinc metres de la línia de marca rival, l'àrbitre va assenyalar cop de càstig que Barkalaia va xutar per forçar touché però ho va intentar dues vegades i no va trobar forat.

Fins el minut 28 no van començar a passar més coses, arran de la targeta groga per al visitant Moures. Amb un mes el VPC va posar la cinquena i Kirikaixvili va completar un assaig transformat per Abelló. 13-0.

Al 35 va ser Barkalaia el que va veure la groga i el Cazeres va respondre amb un cop de càstig. Els visitants estaven i estarien amb un home més fins el minut 5 de la segona part i va fer patir de debó al VPC, però curiosament va alterar el marcador tot just quan el 10 georgià tornava al terreny de joc. Roncil va fer un assaig preocupant: 13-8.

Aquesta marca va ser un punt d'inflexió per als visitants però quan més amenaçaven amb voltejar el marcador Abelló va interceptar una passada, va fugir per cames i va fer un assaig al minut 51. En ple desconcert visitant Gispert (54') i Alieu (64') van fer pujar el 30-8 amb dos assajos que concedien el bonus ofensiu però Pages (72') i Hidalgo (30-20) van escurçar una mica l'avantatge local. Gispert va fer un últim assaig al descompte: 37-20. La victòria era clara dels de casa.