PUBLICITAT

El Govern renova l’emissió de deute públic de 100 milions que venç el 26 de novembre

  • El període de subscripció s'obrirà dimarts, dia 22 de novembre, i finalitzarà dimecres, dia 23
  • La rendibilitat de la inversió serà del 4,25% anual, no donant dret al cobrament de cupons periòdics
07102011_cinca
El ministre de Finances, Jordi Cinca.
El Govern ha renovat l'emissió de deute públic de 100 milions feta l'any passat i que venç el 26 de novembre. Amb aquesta intenció, s'ha aprovat l'emissió de deute públic pel mateix import en la modalitat de lletres del tresor a un any. El període de subscripció s'obrirà dimarts, dia 22 de novembre, i finalitzarà dimecres, dia 23. L'emissió està oberta a tots els inversors, ja siguin persones físiques o jurídiques, segons ha informat el Govern amb un comunicat.
El Govern ha aprovat l'emissió de deute públic per un import nominal de 100 milions d'euros en la modalitat de lletres del tresor a un any. Aquesta operació, que no suposa nou endeutament, dóna continuïtat a l'emissió realitzada ara fa un any i que venç el 26 de novembre. El decret contempla l'emissió de 100.000 títols amb un import nominal de 1.000 euros cadascun. La rendibilitat de la inversió serà del 4,25% anual, no donant dret al cobrament de cupons periòdics, segons s'explica en un comunicat emès pel Govern.

El període de subscripció s'obrirà dimarts vinent, dia en què el decret entrarà en vigor, i finalitzarà dimecres, dia 23. L'emissió està oberta a tots els inversors, ja siguin persones físiques o jurídiques, interessades en l’adquisició de les lletres del tresor del Principat d’Andorra. Els fons recaptats amb aquesta operació es destinaran a refinançar part de l'endeutament actual del Govern.

El comunicat del Govern especifica que les lletres del tresor s'adjudicaran mitjançant una subhasta. Els inversors elegibles que vulguin subscriure-les hauran de sol·licitar-les dirigint-se a qualsevol de les entitats que participaran com a intermediàries de la subscripció, que seran Crèdit Andorrà, S.A.; Andorra Banc Agrícol Reig, S.A.; Mora Banc Grup, S.A.; Mora Banc, S.A.U.; Banca Privada d’Andorra, S.A. i Banc Sabadell d’Andorra, S.A.

Cal recordar que la primera emissió de deute públic, que ara es renova, es va fer el 24 de novembre de 2010 per un import de 100 milions d'euros. A aquesta primera emissió l'ha seguit una nova que va tenir lloc el dia 19 d'octubre del 2011 per un import de 70 milions d'euros. Les emissions s'han fet amb l'objectiu de diversificar les fonts de finançament de l'Estat, i l'èxit d'aquestes operacions fant que el Govern vulgui continuar recorrent a aquesta via de finançament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT