PUBLICITAT

La plaça del Poble crida contra el tancament del consolat portuguès

  • Da Silva diu que «encara hi ha una possibilitat que quedi una estructura consular al Principat»
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Concentració a la plaça del Poble en contra del tancament del consolat portuguès, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Autoritats, candidats a les eleccions, residents portuguesos i no portuguesos es barrejaven ahir a la tarda en l'ambient festiu i reivindicatiu que es respirava a la plaça del Poble. La Plataforma per evitar el tancament del consolat portuguès va aconseguir reunir ahir més de 400 persones per cridar junts el: Nao ao fecho do consulado, lema que ha estat present en totes les seves accions .

En el manifest que van llegir ahir, la comunitat portuguesa va mostrar la seva indignació: «Portugal està deixant 13.000 persones a l'estacada», seguit de «diuen que el tanquen per raons econòmiques... ¿Quan valem els ciutadans? ¿Quin és el nostre preu? ¿Així és com ens ho paga Portugal?», però també determinació: «disposar d'un consolat portuguès és un dret irrenunciable» , i per això, la Plataforma va demanar l'ajuda de tots per a aquesta causa. I és que , segons va declarar el conseller de les Comunitats Portugueses, Jose Manuel da Silva, després de reunir-se personalment amb el diputat Carlos Gonçalves «hi ha llum al final del túnel» i podran aconseguir que es mantingui una petita estructura consular fixa.

La lluita no està perduda / «A Andorra ens hem quedat sense res, penjats, és diferent dels tancament dels altres països. Això és el que volem transmetre al Govern portuguès i estic segur que ens escoltaran». Da Silva es va mostrar segur que amb la concentració d'ahir i les trobades que volen mantenir amb el president de la República de Portugal i amb el primer ministre, «alguna cosa aconseguirem». Estan disposats a defensar fins al final «que es mantingui una estructura fixa amb un o dos funcionaris amb un petit despatx, i que alhora pugin des de Barcelona funcionaris que puguin fer els tràmits més importants». El conseller es va mostrar optimista i va assegurar que «si no sabéssim que tenim alguna cosa a fer no estaríem aquí i no lluitaríem fins al final».

Consciència social / Jose Magallais porta 27 anys a Andorra, va dir ahir que per a la comunitat el tancament de l'ambaixada no es tan problemàtic com el del consolat; Magallais va posar l'exemple de la dona de nacionalitat portuguesa que van atropellar fa poc a la Massana, «el consolat és imprescindible pels tràmits, si el tens aquí ho resols amb 24 hores, però des de Barcelona o Tolosa, trigarà tres o quatre dies a poder portar el cos a la seva terra natal»; l'altre principal problema és per resoldre temes de documentació. Una resident, Maria, va explicar que «el meu fill porta des dels quatre mesos vivint a Andorra i ara està indocumentat perquè li ha caducat el passaport i el carnet i haurà de perdre dos dies per anar Portugal».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT