PUBLICITAT

El model esportiu andorrà a les 17es Jornades de la SAC

  • Poujarniscle creu que les instal·lacions tenen un «cost desmesurat»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels conferenciants a les Jornades de la SAC, ahir a la Llacuna Foto: TONY LARA

Un centenar de persones van participar ahir a les 17es jornades de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), on es va parlar de la cultura de l'esport. El coordinador de l'acte, Francesc Poujarniscle, va explicar que a Andorra hi ha unes instal·lacions esportives molt bones però que tenen un cost molt elevat i en temps de crisi cal optimitzar recursos per treure'n el màxim profit. L'acte era patrocinat pel Ministeri de Cultura i Crèdit Andorrà.

La sala d'actes del Centre Cultural la Llacuna va ser l'escenari on es van pronunciar un total de 26 ponències relacionades amb l'esport. Els conferenciants, tots d'Andorra, en van parlar des d'un punt de vista sociològic, dietètic, així com també educatiu. El coordinador de les 17es jornades de la SAC va explicar a l'ANA que al llarg de les intervencions s'ha vist que calia un canvi en el model esportiu andorrà.

Poujarniscle va indicar que «a Andorra tenim unes instal·lacions esportives molt bones però, tenen un cost desmesurat», i, en temps de crisi, «cal optimitzar recursos perquè l'esport és prescindible però, pot aportar molts beneficis a la societat».

En aquest sentit, Poujarniscle va afirmar que «l'esport és una oportunitat per desenvolupar el país, millorar la societat i perquè tots els agents esportius siguin conscients dels seus beneficis». Amb tot, el coordinador de les jornades considera que l'ideal seria poder treure el màxim profit de l'esport amb el menor cost possible.

Les 17es Jornades de la Societat Andorrana de Ciències duien per títol La cultura i l'esport. La presidenta de l'entitat, Àngels Mach, i el secretar d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, van ser els encarregats de donar la benvinguda i inaugurar el certamen. La primera de les més de 25 ponències va anar a càrrec del coordinador de les Jornades i esportitsa, llicenciat en educació física i educador esportiu, Francesc Poujarniscle, que va parlar sobre l'oportunitat que representa per a l'ésser humà les activitats físiques i esportives. Al llarg de tot el dia s'hi van tractar diferents aspectes relacionats amb el món de l'esport, des de la definició del model esportiu andorrà fins a la gestió dels equipaments esportius, passant per aspectes més estrictament relacionats amb la pràctica esportiva i la cura física de les persones, i el valor social de l'esport integrant-lo en el projecte educatiu o l'entorn familiar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT