PUBLICITAT

Tal dia farà cinquanta anys...

  • Clípols, vestits d'època, cercaviles, malabaristes i molt comerç de qualitat al casc antic d'Andorra la Vella
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un instant de la cercavila, amb els tambors i les gralles al capdavant, ahir. A la galeria, l'arribada del clipol a la plaça Benlloch, ahir Foto: TONY LARA

Són 50 anys d'activitat comercial al Centre Històric de la capital. Calia celebrar-ho com cal. D'una manera singular, innovadora, però amb elements del passat, dels orígens d'aquesta zona comercial. Per aquest motiu la inauguració d'aquest cap de setmana de portes obertes va anar ahir sobre rodes, amb l'arribada d'un clípol (singular vehicle antic de transport interurbà).

Del clípol van baixar-ne els cònsols major i menor d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i Josep Vila, juntament amb els consellers generals de la capital. Allà van reunir-se amb el ministre de Medi Ambient i Turisme, Francesc Camp, per realitzar conjuntament la inauguració oficial. I a partir d'aquí, va començar la festa.

Un grup d'arlequins i malabaristes, amb tambors i gralles, van posar el toc musical a la jornada festiva. Ells van encapçalar una rua per tots els carrerons del nucli antic, on el centenar de persones que els acompanyaven al ritme de la música van anar descobrint el que els comerços, molts d'ells ambientats, els oferien. Bijuteria, alimentació autòctona, vestits, complements i tot tipus d'art, a través de la pintura, la fotografia i l'escultura. Però també art abstracte, com un sac de boxa per desfogar-se dels xerraires, amb tot un aparell de marxandatge acompanyant-lo.

Tota aquesta festa de 50 anys havia d'anar acompanyada de vestits, pentinats i complements d'època a càrrec dels botiguers i impulsors. Aquí, però, la iniciativa va fallar. Només una dona, entre la multitud, va aparèixer perfectament encaixada als anys 50 del segle passat. Va quedar com una anècdota.

Alta participació

La cònsol d'Andora la Vella, Rosa Ferrer, va mostrar-se molt satisfeta amb la iniciativa i va destacar «la gran implicació de tots els comerciants» en les jornades. Un fet que demostra que l'associacionisme està viu, i unit per intentar rehabilitar tota aquesta zona. La voluntat és donar-li un caire exclusiu, a l'estil d'altres barris de característiques similars, com és el cas del Born a Barcelona. Per veure si els primers passos s'estan duent amb èxit, la cònsol va convidar a tots els ciutadans i turistes a fer un tomb i conèixer el que amaguen els carrerons i comerços del casc antic.

Avui diumenge les jornades no s'aturen. A les 12 se celebrarà una missa amb la Coral de la Casa Pairal a Sant Esteve, al migdia hi haurà actuacions de la Colla Gegantera i de l'Esbart Dansaire, així com un vermut popular a la plaça Príncep Benlloch. Durant tota la tarda, es realitzaran jocs infantils a la Plaça del Poble. Finalment, per clausurar les jornades es farà una xocolatada i es lliurarà un premi per a l'establiment amb la millor ambientació de l'època.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT