Fi a la bona ratxa de resultats per uns últims tres minuts fatídics

• Després de quatre victòries seguides el River es deixa remuntar quan guanyava de 14 a l'inici de l'últim quart
ÀVILA

Conde sota la pintura prova d'encistellar defensat per Cage, ahir al pavelló Carlos Sastre d'Àvila Foto: DIARIO DE ÁVILA / ANTONIO BARTOLOMÉ

Una derrota després de quatre victòries tampoc no ha de servir per perdre credibilitat però sí que és cert que la manera de perdre que va tenir ahir el River a la pista del Fontedoso Àvila és de les que deixen a un tocat. L'equip de Joan Peñarroya va estar en la línia que l'ha caracteritzat en aquest primer quart de la fase regular, amb uns percentatges d'encert a cistella per sota de les seves possibilitats però amb una defensa que va fregar la perfecció durant, diguem, un 99% del partit. L'1% restant és el que el va condemnar amb la segona derrota. 54 segons de davallada, del 37 i mig al 38 i mig, van acabar sent decisius perquè el River caigués per 56-54 un partit que tenia guanyat.

El marcador curt s'explica amb les enormes dificultats que van tenir els dos equips per anotar. Amb les estadístiques a la mà el River és l'equip que millor defensa de la LEB Plata, però l'Àvila per allà es mou també. L'inici va marcar el guió del partit. L'equip lleonès va trigar dos minuts i mig en fer la primera cistella –triple de Llorente– que significava el 3-3. Una nova cistella dels locals gairebé al 4 feia pujar el 5-3 que el River no va neutralitzar fins el 6 amb un tir a taulell de Sánchez. Edu Jiménez va posar per davant els de Peñarroya a falta de 2min 47 per l'acabament del primer quart i a partir de llavors es va començar a decantar la balança i el River no va deixar de dominar en l'electrònic fins pràcticament el final. Aquest parcial de 0-4 es va incrementar fins el 0-11. Els canells que segons els números –i el que s'estava veient de partit– estaven fallant més del compte van començar a escalfar-se i el River es va posar amb un favorable 5-14.

En segon quart, però, va tornar a refredar els atacs dels dos equips. Joseph, el jugador franquícia local, va fer el 7-14 passats dos minuts, en la següent acció va respondre Wright amb encert (7-16) i de nou el River, infranqueable en defensa, va entonar-se en atac per anotar-se un altre parcial, aquest de 0-7, i obrir un forat de 14 punts (7-21, minut 14) que va poder mantenir fins el descans.

En la pausa el marcador era de 16-30. Els números parlen per sí sols: l'equip d'Armando Gómez només havia fet 16 punts en 20 minuts.

L'inici del tercer quart va despertar l'adrenalina del públic perquè en 54 segons, una cistella de Conde i un triple de Cruz van igualar el bagatge de l'Àvila de tot el primer quart. No és que els locals haguessin invertit la mala imatge de la primera part, perquè després es van quedar dos minuts més sense anotar, però amb un 21-30 sense fer gaire les coses es veien d'una altra manera.

Tots dos equips continuaven amb dificultats per trencar la defensa rival i el River no només sortia beneficiat per això, sino que va tenir una mica més d'encert i amb un parcial de 14-14 en aquests deu minuts de nou els de Peñarroya van posar-se –valgui la redundància– 14 per sobre per afrontar el darrer quart.

REVIVINT LA DERROTA AL PRAT / El tram decisiu, com va passar al Prat en el primer partit de lliga, va acabar sent una debacle. El River va estar més de tres minuts sense puntuar i els locals van poder esgarrapar sis punts per posar-se a tir de 8 (36-44, minut 33). Els andorrans van mantenir l'avantatge fins que amb el 41-50 al lluminós i a falta de 2min 32s va encaixar un 9-0 en 54 segons. L'única fissura que va tenir en defensa en tot el partit en defensa va acabar sent decisiva. 50-50 i començava un nou partit d'1min 38s.

El final va ser d'autèntic infart. D'alguna cosa va servir la derrota al Prat perquè el River, aquesta vegada, ni molt menys va anar de capa caiguda en veure que el seu rival arribava amb embranzida a la recta final. Va continuar lluitant per obtenir el cinquè triomf. El va acariciar quan Bavosi va anotar dos tirs lliures a falta de 32 segons. 50-52. Joseph va respondre amb un 2+1 a falta de 21 segons per personal de Wright però de nou el base italo-uruguaià del River va encertar amb un tir en suspensió per fer pujar el 53-54.

Quedaven nou segons i Armando Gómez va demanar temps mort. I va sorprendre tothom amb una estratègia que ningú no esperava. No se la va jugar Joseph, que seria el més normal, sinó que el tècnic de l'Àvila li va concedir el tir decisiu a Parejo i a sobre, tot i que no calia, el va fer des de més enllà de la línia de 6,75 metres i sobre la botzina. Tants tirs que havia fallat i aquell el va clavar.