PUBLICITAT

L'Andorra de futbol i l'equip de vòlei centren els partits a casa

  • Tots dos necessiten la victòria mentre que River i Hotels Plaza afronten desplaçaments complicats
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra Ludo ?baixa avui? pressionat per un jugador del Tremp i a la galeria Christian exmaitxa en el duel contra el Laboratorios Emevé de Lugo Foto: ÀLEX LARA

Si el dia de la penjada de cartells no és prou per tenir una jornada d'avui que ens ompli, sempre ens quedarà l'esport. El River i l'Hotels Plaza els podem seguir des de la distància però a casa hi ha la oportunitat de veure un Andorra de futbol en un gran estat de forma, el de vòlei amb ganes de fer oblidar les dues darreres derrotes, atletisme o escacs. Demà el ritme baixa: rugbi amb el VPC i més futbol amb la Lliga Nacional.

 

BASQUET - Àvila-River, dos equips en un moment dolç

Fontedoso Àvila i River Andorra, dos equips ara mateix amb una salut de ferro, s’enfronten aquesta tarda (19.00 hores) en un partit que es preveu vibrant. El River arriba a la cita després de perdre el primer partit al Prat i de guanyar els altres quatre. L’Àvila té una trajectòria idèntica: va començar perdent i no ho ha tornat a fer tot i que compta amb un partit menys –quatre– per l’enfrontament contra el Barça que s’haurà de reprendre a 3min 51s per al final amb un avantatge de vuit punts del pròxim rival del River per una errada en la taula d’àrbitres. Increïble: es van comptar dos punts del Barça d’una cistella que no va ser –com dèiem a falta de 3min 51s– i al final va guanyar l’equip blaugrana d’un punt. La reclamació dels lleonesos va fructificar i s’ha de repetir el final.
Així les coses s’enfronten dues de les millors defenses de la LEB Plata, una qualitat entre moltes per a Joan Peñarroya: «Rep pocs punts però estan en una bona línia, amb la moral alta i una barreja fantàstica de joventut i experiència», va lloar del rival el tècnic del River. L’Àvila té un joc col·lectiu envejós potenciat en la pintura per un home que desequilibra com és Robert Joseph, un atleta de 204 centímetres.
El River, per això, tampoc no es queda curt. Està intractable en defenses, no té cap baixa i tot i que el percentatge de tir és més baix del que seria habitual està en línia ascendent. Edu Jiménez va ser clar sobre l’objectiu: «És un rival directe i hem de posar terra pel mig».

 

FUTBOL SALA - Dos equips amb la mateixa filosofia

L’Hospitalet i l’Hotels Plaza, dos equips amb una filosofia de joc pràcticament idèntica, s’enfronten avui (18:30 hores) per demostrar qui domina més el joc de pressió i agressivitat que els caracteritza. Es preveu una batalla de resistència, tal i com va avançar ahir Xavier de la Rosa: «Tots dos sabem rendibilitzar les nostres limitacions, juguem amb un pivot fixe i marcatges individuals». El tècnic tricolor, però, sap que l’Hospitalet té im avantatge: «Juguen en un pavelló petit i ple que apreta». Tot i això De la Rosa creu que és una bona ocasió «per distanciar-nos de la part baixa».


FUTBOL - La consigna: guanyar sí o sí contra l’Artesa

L’Andorra comença a semblar-se, en joc, a l’equip que va captivar la temporada passada. Ja són cinc les jornades sense perdre davant un rival que només està a dos punts dels tricolors però que després d’un gran inici ha sumat un punt dels últims nou. «Hem de guanyar sí o sí», va assenyalar Richard Imbernón. Marc Pujol està recuperat però són baixa Paredes, Jacobo i Ludo; Toscano, dubte.

 

VÒLEI - A refer-se de les dues derrotes seguides

El Club Vòlei Andorra va viure un cap de setmana per oblidar, amb derrotes a Almoradí i Lugo. L’equip d’Hillaire es manté a dalt, en la tercera posició, però avui buscarà retrobar-se amb el camí del triomf davant el Tenerife Sur, que és penúltim i no coneix la victòria. El duel, a les 18.30 hores al poliesportiu d’Andorra.

 

ATLETISME I ESCACS - Jornada dedicada al Campionat Nacional

Les federacions d’escacs i atletisme organitzen avui Campionats d’Andorra. L’entitat de Francesc Rechi afronta la darrera jornada de la competició a la seu –Escaldes– a les 16.00 hores i la FAA fa el Nacional d’hivern a l’Estadi Comunal d’11.00 hores a 14.00 i de 16.00 a 18.00 h.

 

DIUMENGE - Lliga Nacional i VPC al Principat

Demà serà un dia relativament més relaxat. Rugbi i futbol, tot i que l’esport rei tindrà el dia ocupat amb els partits tant de Primera com de Segona. El VPC rebrà al camp del Consell el Cazeres (15.30 hores), en busca de la primera victòria de la temporada.

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT