PUBLICITAT

El Comú aprova el projecte d'urbanització del Falgueró

  • Els locals de Caldea pagaran un 20% menys de lloguer
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Finalment el Comú d'Escaldes -Engordany va aprovar ahir el pla d'urbanització dels terrenys del Falgueró, situats entre l'antiga clinica i el nou Hospital de Meritxell, després que fa exactament un any el Tribunal Superior declarés nul la part del pla d'urbanisme (POUP) escaldenc referent a aquesta unitat d'actuació. L'alt Tribunal considerava que era contrari a la Llei d'ordenament del territori i urbanisme l'acord per substituir el 15% de cessió de sòl obligatòria per un conjunt de places d'aparcament i locals públics en la futura plaça de la zona a urbanitzar.

Segons va explicar ahir la cònsol major de la parròquia, Montserrat Capdevila, el comú recupera la parcel·la com a edificable, per tant, la superfície total del Falgueró serà de 2.383 m2 . Aquest terreny és una peça d'urbanisme clau a la parròquia, ja que « uneix un nucli de superfície pública en la qual hi haurà una nova via que unirà l'avinguda Fité i Rossell amb el carrer dels Escalls, que permetrà un millor accés a l'hospital». Pel que fa al tipus d'edificació, la cònsol va dir que encara no se sap, i que «s'haurà de parlar amb el Govern per fer-hi l'equipament que calgui».

ALTRES PUNTS / El consell de comú va aprovar ahir el Pla de Gestió de la Vall del Madriu definitiu. El conseller Casals, l'únic dels quatre comuns que hi va votar en contra, va seguir reivindicant que segueix sense entendre «que el govern no participi en l'òrgan de gestió de la Vall, tal com indica la Llei de Patrimoni Cultural».

Un dels altres punts a destacar va ser la necessitat d'un nou cadastre, ja que, degut a un litigi de propietaris, el Comú s'ha trobat amb la dificultat de conèixer amb exactitud quins terrenys eren de la seva propietat.

Finalment, el Comú escaldenc va decidir ahir baixar un 20% el lloguers dels locals de Caldea fins que finalitzen les obres d'ampliació, «ja que en els últims mesos hem rebut queixes pel pols, el soroll, i els ascensors, que s'espatllen sovint».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT