PUBLICITAT

Els preus pugen un 0,4% el mes d'octubre

  • L'IPC anual se situa en el 2,9% i la variació acumulada a l'octubre és del 2,2%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els preus s'han incrementat un 0,4% el mes d'octubre, situant l'Índex de Preus al Consum anual en el 2,9%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística en una nota que posa en relleu que la variació acumulada a l'octubre és del 2,2%.

Igualment, les dades mostren que mantenen un comportament a l'alça els grups esbarjo, alimentació, béns i serveis diversos, i habitatge. En canvi, mantenen un efecte moderador sobre l'IPC els grups roba i calçat, ensenyament, hoteleria i restauració, mobles, transport i salut.

Pel que fa a la inflació subjacent, que és la que es calcula recollint tots els preus de l'IPC sense tenir en compte ni els productes energètics ni els productes frescos, aquesta ha registrat un variació anyal de l'índex general del mes d'octubre que l'ha situat al 2,9%.

CREIX L'ENTRADA DE VEHICLES / El nombre de vehicles que han entrat al país el mes d'octubre s'ha situat en un total de 360.090, amb tendències mensuals i interanuals positives (de l'1,2% i el 2,2%, respectivament). El Departament d'Estadística explica que la millora de les tendències, en particular la interanual, obeeix als increments que ha registrat l'entrada de turismes per la frontera francoandorrana, amb una tendència mensual positiva de l'1,3% i una tendència interanual també positiva, del 9,7%. Per tipologia de vehicle, 350.898 han estat turismes i 9.192, vehicles pesats.

Estadística destaca que mentre que l'entrada de turismes per la frontera hispanoandorrana evoluciona amb relativa estabilitat, però en llindars inferiors als dels anys precedents, la francoandorrana presenta una evolució a l'alça des de mitjans de l'any anterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT