PUBLICITAT

La FIS té en espera una demanda de la FAE per fer la Copa del Món el 2016

  • La proposta és per gegant o eslàlom, masculí o femení, i el ?sí' depèn de l'èxit de Soldeu 2012
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta, Gili, Ríos, Blanch, Hinojosa i Coma, ahir al Consell General, abans de la presentació del projecte Soldeu 2012 a la comissió legislativa Foto: TONY LARA

Els esforços de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) i de Grandvalira –a través del Comitè de Soldeu 2012– estan centrats de manera pràcticament exclusiva en la Copa del Món femenina que es disputarà a la pista de l'Avet l'11 i el 12 de febrer de l'any vinent, tot i que Albert Coma va avançar ahir que l'entitat que ell presideix ha sol·licitat per escrit una altra candidatura per ser Copa del Món el 2016: «Hem proposat acollir un gegant o un eslàlom, masculí o femení, ens és igual». La Federació Internacional (FIS), però, ha congelat aquesta demanda a en espera de com vagin les coses d'aquí a poc menys de tres mesos.

Coma va fer pública aquesta notícia en el marc de la presentació del projecte Soldeu 2012 al Consell General i a petició de Roser Bastida, membre de la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports, qui va preguntar quines eren les previsions per donar continuïtat a aquesta fita de tant impacte internacional. Coma va explicar que el canvi en la normativa de la FIS sobre al calendari de competicions fa que en condicions normals una Copa del Món no es torni a veure al nostre país com a mínim fins el 2016: «Ara els han de fer amb cinc anys d'antel·lació. També havíem pensat en uns Mundials però ens falta una pista de descens. Fa cinc anys vaig presentar al Govern una proposta per fer-la a la Serra [del Cap de la Coma] d'Arcalís però la FIS demana com a condició indispensable que totes les pistes estiguin totes juntes i hem mirat de fer un a Soldeu, però val molts diners i ara no podem».

L'única opció de que hi hagi una altra Copa del Món abans del 2016 és que alguna de les seus es doni de baixa. «És una opció complicada, però per exemple aquest any Levy ha cancel·lat la seva perquè no pot».

LES GRADERIES, L'ÚLTIMA GRAN OBRA / Les graderies de Soldeu 2012, amb aforament per a unes mil persones, ja estan acabades i es tractava de la darrera obra de gran importància. Així doncs el director general, Conrad Blanch, va indicar: «Ara està ja tot fet. Queden les xarxes de seguretat, les pancartes de publicitat i algunes altres coses de menys importància, però les reformes més difícils ja les tenim enllestides».

SOROLL A LES XARXES SOCIALS / En temes de publicitat la feina també va sobre rodes. Excepte la venda dels drets televisius a Espanya i França totes les cadenes de països tradicionals com Suïssa, els nòrdics o Àustria emetran les dues proves en directe –s'esperen uns 50 milions de telespectadors– i quant a les xarxes socialsBlanch va indicar que és una eina fonamental: «Tenim 15.000 seguidors al facebook, uns 2.000 al twitter i allà, juntament amb la web, tenim tota la informació necessària i anem alimentant a poc a poc amb les notícies que generem», va dir.

La presentació d'un projecte en matèria esportiva al Consell General és una cosa atípica que Rosa Gili va valorar de manera molt positiva: «Blanch ens va fer la demanda i realment una cosa així requereix implicació. Ara l'esquí és un pilar en l'economia del país».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT