PUBLICITAT

La concessionària proposarà nous descomptes per a les empreses

  • L'ATMCA s'avança i lamenta l'anul·lació de l'acord de tarifes preferents per als transportistes
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

«ja tenim una nova proposta de sistema de descomptes aplicable l'1 de gener vinent, i que beneficiarà a les empreses andorranes perquè són les més assídues al túnel», va explicar ahir Christophe Trias, director de la concessionària Túnel d'Envalira, desprès de saber que l'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d'Andorra (ATMCA) havia enviat un comunicat a la premsa lamentant «la rescissió de l'acord de l'establiment de tarifes preferents per als transportistes». Trias va afegir que no han pogut informar abans de la nova proposta a l'associació perquè primer necessitaven l'aprovació de la junta d'accionistes, que han aconseguit fa poc. Així doncs, va afirmar que sol·licitarà una reunió amb el portaveu del transportistes, Victor Filloy, «per exposar-li aquestes noves polítiques comercials que ens beneficiaran a tots».

La concessionària i ATMCA havien arribat a tres acord des del 2010, inicialment aplicaven el 50% de descompte a tots els transports de mercaderies cada vegada que passaven pel peatge, finalment va passar al 20% i a partir de l'octubre passat ja no hi va haver acord. Trias va especificar que «quan es van proposar els descomptes varem ser molt clars dient que eren experimentals» i que després d'un període d'observació, «les expectatives d'increment de trànsit previstes no s'han cobert, i per tant no està funcionant aquest sistema».

EL CANVI DE SISTEMA / La nova proposta de la concessionària no va destinada als transportistes en concret, sinó al volum de facturació de les empreses en general. De fet, és una modificació de la política de descomptes que ja s'aplica: se sumen el nombre de vegades que els vehicles d'una empresa– siguin turismes, furgonetes o camions– passen pel peatge, i, segons els diners que s'hi gasten a l'any, tenen un descompte més elevat o menys. Per exemple, actualment una empresa ha de facturar anualment un mínim de 7.200 euros per tal que se li apliqui un 2'5 % de descompte sobre el total. La nova política constarà en baixar «aquest llindar i modificar l'escala, ja que entenem que aquesta és força elevada». Segons Trias aquest sistema serà més just, perquè es beneficiaran del descompte aquells que hi passen més vegades, «una empresa que passa 250 vegades no es pot beneficiar dels mateixos descomptes que una que hi passa cinc vegades».

En el comunicat, l'ATMCA acusava la concessionària de «nul·la predisposició a col·laborar amb les empreses del país en el trànsit de mercaderies pel Túnel d'Envalira»; Trias va respondre que «per a nosaltres el país és molt important i estem molt involucrats amb les empreses locals, per aquest motiu farem una proposta amb noves polítiques comercials interessants per a tots».

Ara doncs, manca esperar la valoració dels transportistes de la nova proposta, que la concessionària els hi exposarà oficialment al llarg de la setmana que ve. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT