PUBLICITAT

Els duaners denuncien que el Govern «veta» els seus drets

  • El sindicat critica que no tinguin dret a opinar a la Comissió per crear l'agència tributària
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

la publicació, ahir al BOPA, del decret de constitució de la Comissió per a la creació de l'Agència Andorrana Fiscal i de Fronteres ha enutjat al cos de duaners. A través del seu sindicat, l'SFD (Sindicat de Funcionaris de Duana), va manifestar el seu desacord pel fet que no puguin intercedir en la decisió de la creació d'aquesta agència tributària a l'andorrana. El secretari general, Joan Segui, va manifestar que aquesta decisió «veta els nostres drets» com a treballadors i com a sindicat defensor dels interessos de tots ells.

Concretament, el que ha causat l'enuig és l'apartat número 3 de l'article 2 del decret, on s'exposa: «La Comissió demana l'assistència i la participació sense dret de decisió dels representants dels sindicats legalment constituïts i dels representants de la Secretaria d'Estat de Funció Pública, quan la reunió tingui per objecte el personal de l'Agència». Segui va lamentar que només se'ls deixi estar com a oients, un fet que no permet a l'SFD «defensar els interessos dels nostres afiliats» a l'hora d'establir quin serà el funcionament de l'Agència Andorrana Fiscal i de Fronteres. Segons els sindicats, aquest Govern deixa clar en aquest decret que volen «desbancar-nos» i que «una vegada més» priven els treballadors d'un sector a poder fer ús «del dret sindical».

CANVIS AL DECRET DE L'ANTERIOR GOVERN / La publicació del decret ha causat sorpresa entre el cos duaner, tenint en compte que aquest en deroga un de publicat el mes de febrer, amb l'anterior Govern. El text de llavors no posava cap impediment a la participació del sindicat a la comissió.

Segons informa el decret, a més de la participació, sense vot, del sindicat, la Comissió estarà formada pel director del Departament de Tributs, els directors del Departament de Duana i un representant del Gabinet Jurídic del Govern. Aquesta comissió serà l'encarregada d'elaborar el marc legislatiu i de proposar un organigrama de funcionament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT