PUBLICITAT

El Govern acorda 638 ajudes al lloguer per un total d'1,2 milions

  • Els medicaments per a malalties greus se subvencionaran al 100% en atenció ambulatòria
  • S'obre una nova quota per a 500 residències passives
07102011_cinca
El portaveu del Govern, Jordi Cinca.
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha informat aquest dimecres que s'han atorgat un total de 638 ajudes al lloguer, per un import mig de 1.845 euros anuals corresponents al període entre el setembre passat i l'agost vinent. Les sol·licituds que s'han resolt favorablement representen el 65,37% de les demandes, i en total suposen una despesa de 1.179.000 euros, un 6% superior a la convocatòria de l'any passat. Segons ha informat Cinca, les famílies monoparentals i les persones grans representen la major part dels beneficiaris, amb un 36% i un 21% respectivament. Pel que fa als requisits, el portaveu ha assegurat que s'han mantingut els mateixos que al 2010.
El Govern ha obert una nova quota per un total de 500 residències passives. Aquesta mesura s'ha aprovat tenint en compte que els 500 permisos que es van permetre al 2007 comencen a exhaurir-se. Això no vol dir, però, que es reculi en quant a la modificació de la Llei de residències passives, ja que Cinca ha assegurat que es manté la voluntat de presentar el projecte de llei abans que acabi el període de sessions actual, el 31 de desembre. Actualment hi ha prop de 2.000 persones amb residència passiva, i l'objectiu és incrementar aquesta xifra amb residents d'alt poder adquisitiu, o que exerceixin les seves activitats econòmiques a l'exterior.
D'altre banda, el Consell de Ministres ha aprovat un Decret per establir el grau de cobertura dels medicaments per a malalties greus, molt greus o cròniques com poden ser el càncer, la insuficiència renal o l'esclerosi múltiple. Aquestes substàncies estaven cobertes per la CASS en un 100% en l'atenció hospitalària, i en un 90% en l'ambulatòria, i el Govern ha considerat que "s'havia de corregir una anomalia", i per tant ha decidit que en ambdós casos es cobrirà la totalitat del preu. Cinca ha calculat que aquesta mesura suposarà un increment de la despesa d'entre 450.000 i 500.000 euros, però que és necessària perquè es tracta de medicaments molt cars que poden suposar un cost d'entre 300 i 400 euros mensuals per a l'usuari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT