PUBLICITAT

Una experta apunta que escoltar el propi cos és la clau per gaudir de bona salut

  • Mombiedro ha fet referència a la necessitat de realitzar exercici de manera més sana i dur una bona alimentació
16112011-credit
La directora de la Fundació Crèdit Andorrà,Francesca Ros, amb l'especialista i exbecària de la Fundació, Carme Mombiedro. Foto: ANA / M. C.
La doctora Carme Mombiedro oferirà aquest dimecres a la tarda una conferència a la seu de Crèdit Andorrà sobre com tenir cura del propi cos. Durant la presentació de la mateixa, l'especialista i exbecària de la Fundació de l'entitat ha indicat que cal "aprendre a escoltar el nostre cos, cuidar-lo i mimar-lo", per evitar lesions i gaudir de bona salut. Mombiedro també ha fet referència a la necessitat de realitzar exercici de manera més sana, dur una bona alimentació, tenir en compte el paper que els sentiments i els pensaments tenen en el nostre estat físic i conèixer els músculs i el seu funcionament per aconseguir una vida llarga i de qualitat.
Tenint en compte que el 40% de la població no fa esport i no es mou, segons ha declarat l'osteòpata Carme Mombiedro, cal fer especial èmfasi en la necessitat de conèixer el propi cos i tenir-ne cura per viure millor i tenir una vida sana. Mombiedro ha afirmat durant la presentació de la seva conferència que amb les campanyes mediàtiques per promoure l'activitat física sovint es confonen termes i la gent s'obsessiona per fer esport afegint coses a la ja llarga jornada laboral, un fet que comporta un increment de l'estrés. En canvi, la doctora ha indicat que cal moure's i responsabilitzar-se de la pròpia salut. Està demostrat, ha afegit, que els que tenen més coneixements de salut viuen més anys, igual com els que tenen un pensament més positiu que superen malalties més fàcilment.

En aquest coneixement del propi cos, Mombiedro ha manifestat que "els músculs són els grans desconeguts" i que si els escoltéssim més es veuria que no es pot fer servir sempre la mateixa musculatura i que es poden realitzar exercicis diaris per millorar i mantenir la forma física. Algunes aplicacions són en les postures davant de l'ordinador, llegint, en aixecar-se o seure en una cadira o a l'hora de dormir. Sobre aquest punt, la doctora també ha posat èmfasi en la concepció global del cos, "els músculs s'ajuden els uns als altres", ha remarcat.

També l'aspecte mental i emocional juguen un paper important en la salut. Segons Mombiedro, s'estableix una cooperació entre el pensament, els sentiments i el moviment i, per tant, és bo focalitzar-se en tractaments emocionals, prioritzant la relació entre el cos i la ment. "Les emocions les sentim amb el cos i no amb el cap", ha afirmat l'exbecària de la Fundació Crèdit Andorrà i en aquest sentit cal escoltar els missatges que envia el cos i atendre'ls per cuidar-se.

Per últim, sobre la pràctica de l'esport com a mètode per millorar la salut i l'estat emocional, Mombiedro ha explicat que realitzar exercici provoca la segregació d'endorfines, una substància que proporciona plaer immediat però "no podem estar hipotecats al plaer immediat" i, per tant, s'han d'adquirir hàbits que ajudin a mantenir aquest estat com poden ser els estiraments o una bona alimentació. Aquestes pràctiques s'han de transmetre de pares a fills predicant amb l'exemple, ha conclòs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT