PUBLICITAT

Els residents portuguesos dependran del consolat de Barcelona

  • El ministre de Relacions Exteriors fa l'anunci durant la presentació del pressupost
16112011-ambaixada
L'ambaixada de Portugal a Andorra.
Els residents portuguesos dependran del consolat de Barcelona i l'ambaixada de Madrid, tan bon punt tanqui les portes l'ambaixada de Portugal a Andorra, tal com s'ha confirmat aquest dimecres en la sessió del parlament lusità. D'aquesta manera es confirma que, a més de l'ambaixada, el consolat portuguès al Principat, també es tancarà. Així ho informa l'Agencia Lusa, en paraules del ministre d'Afers Exteriors, Paulo Portas.
El ministre ha assenyalat que la decisió de tancar les set ambaixades s'ha fet seguint quatre criteris: la presència de comunitats portugueses, el comerç exterior, per atraure la inversió estrangera i la importància dels llocs de treball en l'àmbit regional i en termes de les relacions polítiques bilaterals i multilaterals amb Portugal. A més, ha afegit, responent a preguntes del Partit Socialista, que de tant en tant els treballadors dels consolats es desplaçaran a les comunitats per fer els ajustos consulars necessaris.
Portas ha confirmat davant el parlament el tancament de l'ambaixada portuguesa a Andorra. La seu diplomàtica portuguesa al Principat desapareixerà juntament amb unes altres sis ambaixades: Bòsnia-Hercegovina, Estònia, Letònia, Lituània, Malta i de Ports de Kenya. El ministre ha confirmat aquesta notícia durant la presentació dels pressupostos del 2012 davant la cambra parlamentària.
Portas ha explicat que el tancament d'aquestes set ambaixades suposarà un estalvi de 12 milions d'euros. A més, ha afegit que aquesta mesura permetrà l'obertura d'altres ambaixades en territoris on Portugal considera que hi ha de ser present, concretament, a Àsia i Amèrica Llatina.

A part del tancament de les ambaixades, la reforma preveu que la jurisdicció del viceconsolat a Frankfurt (Alemanya) es traslladi a Stuttgart, el d'Osnabrück a Düsseldorf, el de Clairmont-Ferrand (França) es muda cap a Lió i el de Nantes a París. A més, l'oficina consular de Lille es traslladarà a París.

D'altra banda, l'ambaixador de Portugal a França també assumirà la representació del país davant les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), tal com passarà a Àustria, on l'ambaixador a Viena serà el responsable de la representació en l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT