PUBLICITAT

El Centre Històric tornarà 50 anys enrera aquest cap de setmana

  • També tindrà lloc la primera Fira d'artistes d'Andorra, amb més de 40 participants
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mar Garcia, Maite Cano, Rosa Ferrer i Marc Pantebre. Foto: ANA

Els comerços del Centre Històric d'Andorra la Vella han organitzat per aquest cap de setmana una jornada de portes obertes en la qual els establiments s'ambientaran com fa 50 anys, quan va començar l'activitat comercial al país, i la Cambra de Comerç premiarà les millors decoracions. Les jornades també comptaran amb la celebració de la primera Fira d'artistes d'Andorra, amb més de 40 participants, actuacions castelleres, geganteres, de l'esbart i de la coral, tallers per infants i joves, etc.

L'objectiu, segons va dir la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, en declaracions recollides per l'ANA, és celebrar la «gran festa del comerç» i donar una nova empenta al Centre Històric.

jornades de portes obertes/ La cinquantena de comerços que pertanyen a l'associació s'ambientaran com fa 50 anys per mostrar com eren i què oferien en aquella època, per tal que els visitants vegin quina ha estat l'evolució. La Cambra de Comerç ha organitzat un concurs per premiar amb un assessorament tècnic el comerç millor decorat, i oferirà a tots els inscrits un taller de formació específica.

Durant el cap de setmana, els comerços col·locaran la seva parada al carrer per oferir els seus productes, sobretot enfocats als regals nadalencs. Pels carrers del Barri Antic se situaran les parades de la primera Fira d'artistes d'Andorra, que comptarà amb 43 participants, ja siguin artistes consolidats com emergents que vulguin difondre la seva obra i tenir contacte directe amb el públic.

Les jornades de portes obertes també inclouran cercaviles, animacions i actuacions de diferents entitats de la parròquia com la Colla Gegantera, la Colla Castellera, l'Esbart Dansaire o la Coral de la Casa Pairal. A més, s'inaugurarà una exposició de fotografies i d'anuncis antics als establiments i edificis públics, i diumenge al migdia es farà un vermut popular igual que els que es feien fa 50 anys.

L'objectiu de la iniciativa és promocionar el Centre Històric i donar a conèixer als ciutadans la seva oferta comercial, que es combina amb l'interès cultural dels diferents indrets i edificis, a banda d'una important oferta gastronòmica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT