PUBLICITAT

Salut demana suport francès per crear un servei d'inspecció

  • Pas endavant per elaborar un acord andorranofrancès en matèria de salut
EL PERIÒDIC
PARÍS

Periodic
Rodríguez i Berra durant la trobada, ahir. Foto: SFG

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va reunir-se ahir a la tarda a París amb la secretària d'Estat francesa encarregada de la Salut, Nora Berra. Durant la reunió, segons van informar des del Govern, la ministra Rodríguez va sol·licitar a la secretària d'Estat la possibilitat que un Inspector General dels Afers Sanitaris i Socials pugui efectuar una missió d'avaluació en matèria de salut i benestar a Andorra.

L'objectiu d'aquesta avaluació seria ajudar a dur a terme la creació d'un servei d'inspecció sanitària i social, una eina de control per intentar frenar les despeses de la CASS. Aquest és un dels objectius que Rodríguez ja va traslladar la setmana passada a la comissió legislativa de salut.

La ministra també va proposar a Berra poder iniciar ja l'estudi actuarial de la branca jubilació de la CASS, a més d'elaborar un acord marc andorranofrancès en matèria de salut, la qual cosa permetrà actualitzar i emmarcar sota un mateix paraigua els acords bilaterals en matèria d'assistència sanitària, d'evacuacions sanitàries i de gestió del banc de sang, inclosa la continuïtat de les campanyes de col·lecta de sang que des de França es duen a terme des de fa anys en territori andorrà.

El Govern va assenyalar que la secretària d'Estat va rebre de manera positiva les demandes andorranes i va acordar-se que durant les properes setmanes la Direcció General de Salut i Benestar i el Gabinet de la Secretaria d'Estat es posaran en contacte per precisar les modalitats de treball. L'objectiu és formalitzar un marc de cooperació estable i permanent que permeti trobar el bon equilibri entre una reforma de fons del sistema sanitari i social i activar mesures urgents d'eficiència i control de qualitat dels serveis, en termes de benefici pels usuaris, tot garantint la sostenibilitat del sistema de seguretat social del Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT