PUBLICITAT

El Govern entrega l'avantprojecte de l'Estadi Nacional a la FAF

  • La UEFA espera el document per ratificar els dos milions d'euros del programa hattrick destinats a Andorra
IVVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una vista general del camp del Consell amb les graderies al fons, abans de la temporada d'estiu d'aquest any. Foto: TONY LARA

El Govern va entregar ahir un avantprojecte a la Federació Andorrana de Futbol (FAF) amb la intenció de què l'entitat que presideix Toni Giribet el faci arribar a mans de la UEFA i així aconseguir que es prorrogui la concessió dels dos milions d'euros que es van destinar a Andorra mitjançant el programa hattrick l'any passat i que serveix per ajudar a les federacions petites.

Fonts consultades per aquest rotatiu asseguren que el document arribarà en breu a mans del director de desenvolupament de la UEFA, Thierry Favre, que és l'encarregat de supervisar la remodelació de l'Estadi Nacional i que en la darrera visita al Principat, fa prop d'un mes, va amenaçar que si Andorra no movia fitxa abans de la reunió del pròxim 24 perdria aquests diners. Falta poc més d'una setmana perquè es compleixi el termini i sembla que la intranquil·litat desapareixerà en breu. Aquests diners deixaran de córrer perill tot i que ahir la FAF no va confirmar ni desmentir res al respecte –«nosaltres tan sols som un intermediari, parlar d'això és competència del Govern, que és el que decideix», van respondre– i el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, va assegurar a aquest rotatiu que no estava al corrent d'aquesta situació.

¿EL CAMP DEL CONSELL? / L'entrega de l'avantprojecte que el Govern ha fet a la FAF s'ha fet en base al camp del Consell. És a dir, que sembla que el Comunal, que ja era una opció poc probable per ser l'Estadi Nacional, ho és encara més tot i que aquest dubte possiblement no desapareixerà fins que es conegui el guanyador a les urnes d'Andorra la Vella en les eleccions comunals del pròxim 4 de desembre. Fa tres setmanes el cònsol menor de la capital, Josep Maria Vila, va segellar la renovació a la baixa del contracte de lloguer del Comunal però l'Executiu, que té l'última paraula, vol que la futura instal·lació estigui en propietat i no en concepte d'arrendament.

D'altra banda s'ha entregat un avantprojecte perquè tampoc aclareix res de com serà la instal·lació. La proposta definitiva queda encara una mica lluny i això s'ha fet més per tranquil·litzar a la UEFA, que vegi que Andorra està treballant per iniciar quant abans millor les obres de remodelació.

LA FAR ESPERA / Des de principis de setembre que va sortir a la llum la opció del camp del Consell, el món del rugbi andorrà viu amb una enorme incertesa per por a quedar-se sense la instal·lació. Per això la setmana passada la Federació que encapçala Xavier Vilasetrú va demanar al Govern que signés un document en el qual quedés clar que el camp continuaria sent prioritat per al rugbi i que només es jugarien quatre partits de la selecció de futbol a l'any. El Govern encara no ha signat res i possiblement no ho farà fins el desembre, a l'espera de què se sàpiga quin serà l'Estadi Nacional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT