PUBLICITAT

Andorra i Catalunya mantenen la cooperació per formar tècnics de joventut

  • Els tècnics de joventut andorrans rebran formació en participació en xarxes socials, diagnosi de plans locals de joventut, camps de treball i altres projectes de política internacional
15112011-sue
La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, i el director de joventut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig.. Foto: ANA / D. R.
El Ministeri d'Educació i Joventut d'Andorra i la direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya han reprès aquest dimarts els contactes per seguir col·laborant en grups de treball. Les reunions es realitzaran quadrimestralment i l'objectiu és cooperar en la formació de tècnics de joventut en temes com la participació en les xarxes socials, la diagnosi de plans locals de joventut, els camps de treball i altres aspectes de política internacional. Els acords preveuen que joves d'Andorra puguin prendre part en projectes a Catalunya o impulsats des del país veí, segons ha indicat la ministra Roser Suñé.

Els tècnics de joventut andorrans rebran formació en participació en xarxes socials, diagnosi de plans locals de joventut, camps de treball i altres projectes de política internacional. Així ho ha explicat aquest dimarts el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig, després de la reunió mantinguda amb la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, que ha servit per reprendre els contactes entre ambdues administracions. Reig també ha indicat que el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya també col·laborarà amb el Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra (FNJA).

La trobada ha servit per reprendre el contacte i "clarificar intencions" de col·laboració, ha dit Suñé, i veure què pot oferir Andorra que pugui interessar a Catalunya en temes de joventut i a la inversa. "Podem aprofitar el coneixement i les maneres de treballar", ha declarat la ministra. El grup de treball que s'encarregarà d'aquestes qüestions es reunirà cada quatre mesos i un cop a l'any hi haurà una presentació de caire més oficial, segons ha explicat la responsable de joventut del Principat.

Tot i que aquest dimarts s'han abordat qüestions globals de formació i en relació a la política de desplegament d'estratègies per a joves, Suñé ha afirmat que els joves andorrans podran participar en projectes que es puguin treballar en el marc d'aquestes sinèrgies, una cooperació molt important sobretot donat el moment de crisi actual, ha destacat Reig.

Resolt el problema de calefacció a l'escola de la Massana
En un altre ordre de coses, la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, ha assegurat que el problema de calefacció que havien denunciat els pares de l'Escola Francesa de la Massana "ja està solucionat". Segons Suñé, divendres passat va arribar la comunicació al ministeri i els tècnics ja hi estaven treballant. Es tractava d'un tema "d'ajustament de l'edifici i de calderes", i ha remarcat que temes com aquests i de seguretat són aspectes "altament prioritaris".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT