PUBLICITAT

Martí anuncia ara que l'obertura es farà en moments diferenciats

  • L'EFA vol que la inversió estrangera sigui « selectiva» i el cap de Govern diu que tindrà «clàusules de salvaguarda»
P. G.
CANILLO

Periodic
Representants del món empresarial, del Govern i alguns dels ponents, ahir en la jornada de l'EFA. Foto: TONY LARA

L'obertura total de la inversió estrangera i l'esforç que el cap del Govern, Toni Martí, havia demanat a tots els sectors perquè «no hi hagués actituds proteccionistes» ha canviat d'enunciat. Sí, continuarà sent una obertura cent per cent, però la forma ja no és la mateixa. Martí va explicar que en aquesta mesura hi haurà «clàusules de salvaguarda i moments d'obertura diferenciats». Un discurs que va anar en consonància amb el del president de l'Empresa Andorrana Familiar (EFA), Jordi Mora, qui va demanar a l'Executiu que aquesta obertura fos «selectiva».

El desè Fòrum d'Empresa Familiar Andorrana, celebrat ahir, va servir per fer un intercanvi d'experiències empresarials i d'estratègies de màrqueting per fer créixer el negoci tant en l'àmbit públic com en el privat. Una jornada molt consonant amb els temps que corren de crisi i com deia el seu títol Adaptar-se al canvi, amb tot un seguit de propostes d'iniciatives que el món empresarial, financer i de l'administració del país va prendre nota.

MÉS ESFORÇ DEL GOVERN / En aquest sentit i en el dinar col·loqui, va ser Mora qui va obrir el discurs i amb un to crític amb l'Executiu. Segons el president de l'empresa familiar, «no veiem que l'esforç que està fent l'Administració sigui equiparable amb el que està fent el sector privat».

Pel que fa a l'obertura a la inversió estrangera, des de l'EFA ja van proposar qualificatius. «Ha de ser selectiva, perquè creiem que hi ha sectors que estan assentats al país i per aquests hauria de ser més progressiva. És legítim defensar els interessos», va dir Mora. Per tant segons l'EFA, la liberalització immediata hauria de ser per sectors com la salut, la tecnologia, l'educació i el sector immobiliari. Pel que fa als sectors «assentats» en el país i que haurien de tenir una obertura progressiva no va voler mencionar-ne cap.

Mora també es va referir a les reformes a la llei de la CASS i en l'Administració general. Segons el president de l'EFA aquestes reformes haurien de tenir un termini de tres a cinc anys com horitzó per fer més sostenible l'Administració, una qüestió compartida pel cap del Govern, que va manifestar que el darrer any d'aquesta legislatura ja es vol tenir un pressupost equilibrat.

Finalment, Mora va llençar en el seu discurs una proposta al Govern en matèria d'educació. «L'emprenedoria i els valors de l'empresa familiar s'hauria d'impartir a l'escola en tots els nivells educatius», va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT