PUBLICITAT

La reducció a RTVA prioritzarà aspectes socials

  • Martí i Cinca es reuneixen amb el delegat de personal i el secretari de l'USdA
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un càmera d'Andorra Televisió. Foto: TONY LARA

el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, van reunir-se ahir a la tarda amb el delegat de personal de RTVA, Carles Arroyo, i amb el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach. Els representants governamentals van voler informar en primera persona de les afectacions pressupostàries a Andorra Televisió cara l'any vinent, les quals comportaran una retallada de l'actual plantilla, que és de 101 treballadors. Martí no va negar en cap moment que aquests acomiadaments es duguin a terme (això sí, un cop passades les eleccions comunals del proper 4 de desembre), i va informar que es prioritzaran aspectes socials a l'hora de decidir quines persones seran acomiadades. Aspectes com, per exemple, la situació familiar de l'empleat o l'antiguitat a l'ens públic.

Segons van informar fonts presents a la reunió la xifra exacta d'acomiadaments encara no se sap, ja que el Govern té sobre la taula diferents informes que avaluen la situació de les arques d'RTVA i en determinen la seva viabilitat. S'estan estudiant totes les possibilitats. En qualsevol cas, la reducció del pressupost cara l'any vinent serà finalment del 17,5%.

Martí va informar durant la trobada que la decisió final del nombre exacte i de quines persones seran acomiadades serà exclusiva del Govern, com a membre del Consell d'Administració de l'ens.

una «alarma social» / El cap de Govern va expressar als presents la seva preocupació per «l'alarma social» que s'havia creat al voltant d'aquest tema, i sobretot una preocupació cap als propis treballadors, que fins d'aquí un mes no sabran quin serà el seu futur laboral pel 2012. El propi Martí se sent, en part, responsable de com s'han desencadenat els fets. El personal d'Andorra Televisió lamenta no haver estat el primer en conèixer les retallades que es volen aplicar a l'ens públic. El cap de Govern els va demanar paciència, almenys fins que s'acabin les eleccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT