PUBLICITAT

El Govern dubta de l'efectivitat de les mesures anticrisi del PS

  • L'Executiu lamenta que s'obviïn aspectes com «l'obertura econòmica o la reforma de la CASS»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Govern ha posat en dubte l'efectivitat de les mesures plantejades en la proposició de llei de mesures complementàries de la Llei 93/2010 de promoció de l'activitat econòmica i social, presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata. El Butlletí del Consell General va publicar ahir el criteri del Govern respecte a aquesta proposició, en el que deixa clar que tot i compartir la diagnosi feta pels socialdemòcrates, considera que calen mesures estructurals més profundes per reactivar l'economia.

El Govern lamenta que les reformes estructurals que anuncia la proposició de llei «obviïn aspectes tan necessaris i essencials com l'obertura econòmica o la reforma de la Llei de la seguretat social». Per aquest motiu, en posa en dubte la seva efectivitat per assolir els objectius fixats. El criteri del Govern deixa clar que «més que un pla de xoc», la proposició és un «catàleg de bones intencions» que no contribuirà a reactivar l'economia.

Des del Govern creuen que la necessitat d'incrementar els ingressos tributaris que assenyalen els socialdemòcrates no el més important. Consideren que la premissa principal que ha de guiar el nou model tributari no només ha de ser la generació de recursos, sinó també la possibilitat de tenir un model fiscal homologable que permeti assolir convenis de no doble imposició amb els països veïns.

L'Executiu considera que la reactivació ha de sustentar-se en l'obertura econòmica, la reforma fiscal, la redefinció del model de funcionament de l'administració pública i la revisió del model d'assistència social.

Per tot plegat, el Govern conclou que la proposició de llei «no s'adequa als seus objectius ni a la seva motivació·» ja que «no dóna una resposta suficient als objectius establerts, ni respon a les necessitats actuals».

D'altra banda, el Govern va valorar positivament la proposició de llei contra el tabaquisme passiu ambiental, sorgida d'una iniciativa legislativa popular. De tota manera,van apuntar que caldrà fer-hi algunes modificacions com per exemple precisar-ne l'abast real.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT