PUBLICITAT

Els touroperadors russos no estan programant vols a Alguaire

  • Ofereixen paquets turístics per esquiar a Andorra però amb els vols a l'aeroport del Prat
EL PERIÒDIC
ALGUAIRE

Periodic
L'aeroport de Lleida Alguaire el dia del vol inaugural. Foto: EL PERIÒDIC

Els dos touroperadors russos que havien d'operar amb l'aeroport de Lleida-Alguaire, Ascent Travel i Pegas Touristik, no ofereixen als seus paquets turístics per anar a esquiar al Pirineu vols que connectin amb la infraestructura lleidatana, sinó que ho fan amb l'aeroport del Prat. Tot i que al juliol el Govern va assegurar que hi havia contactes per enllaçar aquests touroperadors amb Alguaire, de moment això no és així perquè encara no està en funcionament la duana que ha de permetre l'arribada de passatgers de fora de l'espai Schengen. No obstant, el permís ministerial que ha de permetre l'entrada en funcionament d'aquesta duana, està previst que s'emeti en els propers dies.

Ascent Travel i Pegas Touristik no han programat vols amb l'aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors al Pirineu, però si que ho estan fent amb l'aeroport del Prat i els viatges que venen són per anar a esquiar a les pistes d'Andorra. Les previsions inicials apuntaven a què aquests dos touroperadors podrien arribar a portar uns 6.500 viatgers durant tota la temporada d'hivern.

El motiu pel qual encara no han programat vols amb Alguaire és deu al fet que la infraestructura lleidatana encara no disposa dels permisos per posar en marxa la duana que permeti l'arribada de passatgers de fora de l'espai Schengen, tal com van confirmar fonts de la delegació de Govern a Lleida. Uns permisos que ha d'emetre el Ministeri de Foment en els propers dies o setmanes, però en qualsevol cas abans de l'inici de la temporada d'hivern a l'aeroport, prevista per al 19 de desembre.

TOT A PUNT PEL PERMÍS/ A l'aeroport d'Alguaire ja està tot a punt per rebre passatgers de fora l'espai Schengen ja que s'ha instal·lat un control policial de la policia de l'estat i s'han construït unes carpes per a rebre el volum de passatgers. A més a més, la setmana passada aquestes instal·lacions van ser sotmeses a una inspecció per part d'agents de la Unitat Central de Fronteres de la Policia Nacional.

El que sí que de moment està confirmant la connexió amb Alguaire és el touroperador britànic Thomas Cook, amb una previsió de portar uns 16.500 anglesos durant tota la temporada d'hivern que en qualsevol cas també anirien a esquiar majoritàriament a les pistes d'Andorra.

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, va assegurar ahir que els touroperadors russos encara estan interessats en operar a Lleida-Alguaire i que el factor que farà que ho acabin fent o no dependrà només de la demanda que tindran d'esquiadors russos en anar a les pistes del Pirineu de Lleida. «Necessiten una demanda suficient com per garantir que el vol està ple per operar amb Lleida», va assegurar Farré a l'ACN, que va recordar que el Govern ha treballat en els darrers mesos per ampliar l'aeroport i aconseguir els permisos aduaners per tal que hi puguin arribar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT