PUBLICITAT

El River guanya bé els partits tot i afluixar en matèria ofensiva

  • L'encert en tirs de tres és del 30,2%, el cinquè percentatge més pobre de la lliga
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El River, després de vèncer el Leyma, puja com l'escuma a LEB Plata. Foto: TONY LARA

La prova de què la defensa és el primer per vèncer els partits, norma Peñarroya sí o sí, és irrefutable. El River suma quatre victòries en cinc enfrontaments –la primera jornada li va tocar descansar, i la competició en porta sis–, i ha jugat un matx menys que Barça Regal i Aurteneche Araba, que són els dos únics equips que el superen en la classificació de la LEB Plata. Els resultats, productes de duels ben plantejats i guanyats –en termes d'eficiència i eficàcia–, deixen però a les clares una manca d'encert en atac impròpia d'un equip que és a la zona alta de la categoria. Deu ser aquesta norma Peñarroya: defensa, defensa, defensa.

En tirs de tres, el River punxa. Perd aigua i no se sap ben bé on és la solució, excepte en continuar intentant-ho a risc de fer de les estadístiques una cosa preocupant en percentatges. Des dels 6,75, el conjunt andorrà té un pobre encert del 30,2%, que tot i no ser en el global massa escandalós, sí crida l'atenció que és el cinquè pitjor equip en aquest sentit, i que per sobre d'ell hi ha clubs com el mateix Leyma Coruña, l'última víctima dels andorrans, que en suma un 38% –el líder Barça Regal en té un 35,5% i el segon, l'Aurteneche, un 37,6%, però l'Aguas de Sousas Ourense, que segueix el River a la classificació en quarta posició, en té un 29,3%, encara pitjor que els andorrans.

O FERRO, O MASSA FORT, O MASSA FLUIX / Contra el Leyma tothom ho va veure: va ser dur constatar que el ferro, o les mans fluixes, o algunes pedres, feien que no entrés més que 8 de 28 intents (29%). Amb tot, no va ser el pitjor partit: contra l'Oviedo, també al Poliesportiu, en van ser 3 de 17, un 18%. Cal destacar que en els duels de pretemporada, precisament a la Lliga Catalana, aquests percentatges eren superiors: un 60% contra el Barça i un 40% contra el Prat. Les diferències són notables. El River, amb tot, no és l'equip que més ho intenta de llarga distància: els andorrans han llançat 106 triples en tota la lliga, però el Barça ho ha fet en 152 ocasions, Aurteneche 133, Prat 123, Gandia 118 i Las Rozas 114 .

LA IMPORTÀNCIA DE LES RECUPERACIONS/ El joc es basa en la defensa, i la prova és que el River és el millor pel que fa a recuperacions: 10 per partit, 50 en total i amb un partit menys que molts altres rivals. Sembla el mateix que en els rebots, zona clau en el bàsquet: 184 rebots totals en cinc partits, una mitjana de 36,8 per duel, el segon millor bagatge per darrere del Fontedoso Ávila, amb 38,8.

VICTÒRIA DEL RIVER B 79-74 A L'IGUALADA/ El River Andorra sènior B de Copa Catalunya va sumar una nova victòria el passat dissabte, aquesta vegeda contra el CB Igualada per 79-74. El River ocupa ara la 7a plaça.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT