PUBLICITAT

Els delictes fiscals es redueixen en el 36%

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La memòria fiscal de l'any judicial 2010-2011 recull un descens del 36% en el nombre de delictes per blanqueig de diners, passant dels 25 en l'exercici anterior als 16 en aquest darrer. La mateixa memòria posa de manifest els avenços que s'han fet durant aquest termini en matèria de lluita contra el blanqueig de diners, referint-se especialment a l'entrada en vigor de la llei de modificació de la llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners, i a la ratificació del Conveni de Palerm.

L'any judicial 2009-2010 el nombre de delictes de blanqueig de diners va arribar al seu punt més alt, amb un total de 25 casos. Aquest darrer període, però, s'ha rebaixat la xifra fins als 16 casos. D'aquests delictes, en 11 s'han obert diligències prèvies, i en cinc sumaris per delictes majors, un d'ells de tipus qualificat, informa l'ANA.

Durant aquest període judicial, s'han processat per blanqueig de diners un total de 14 persones, vuit d'aquestes per blanqueig de diners, i sis per blanqueig de diners de tipus qualificat. Els delictes de blanqueig de diners s'engloben dins els delictes contra l'economia, que en el seu conjunt també han disminuït respecte a l'any anterior, en un 21,67%, amb un total de 47 casos. A banda dels 16 de blanqueig, s'han contemplat 31 delictes de moneda falsa, quatre menys que en el període anterior. Els delictes contra l'economia, però, només representen el 3% del total de delictes contra la societat. El percentatge més gran d'aquests són els delictes contra la salut pública, el 90%. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT