PUBLICITAT

Dos podis no són prous

  • Amàlia Vinyes, tercera i segona a Navarra, empata a punts amb Carol i no pot revalidar el títol al CER
EL PERIÒDIC
LOS ARCOS

Periodic
Malgrat no poder ser primera, Amàlia celebra amb Joan el sotscampionat del CER, ahir al circuit de Navarra. Foto: FOTOESPORT

Una gran actuació dels germans Vinyes en la darrera cita del Campionat d'Espanya de Resistència (CER), amb dos podis –un tercer i un segon lloc–, no van ser suficients perquè Amàlia Vinyes (Seat León) revalidés ahir el títol de campiona. La petita del tàndem andorrà acaba la classificació final empatada a punts amb el nou campió, que la supera en tan sols una segona plaça per desbancar-la del tro. Tot queda en família, però, perquè el guanyador, Marc Carol, és l'actual parella d'Amàlia a més del seu màxim rival pel títol tant en la classe1 –màxima categoria– com en la D4.

Divendres, en els entrenaments lliures els pilots andorrans es van limitar a retrobar sensacions al volant després d'un període d'absència dels circuits –per a Joan quatre mesos i per a Amàlia, més de dos. A més el traçat del Circuit de Navarra no és el que coneixen millor, la seva experiència en aquesta pista es remet a les proves CER i Copa León de la passada temporada. Les dues sèries es van desenvolupar sense contratemps i tot estava en condicions per afrontar el primer repte del cap de setmana.

Els entrenaments oficials de dissabte també van tenir un desenllaç favorable per als interessos els germans Vinyes. Amàlia, que va disputar la primera sèrie, va ocupar la vuitena plaça a menys d'un segon de la pole aconseguida per Miguel Toril. Malgrat tot l'andorrana estava convençuda que ho hagués pogut fer millor: «He aconseguit la meva millor volta en l'última, això és sens dubte conseqüència que no he escalfat de manera correcta les rodes». Joan es va situar segon en l'altra ja amb rodes usades: «M'ha quedat clar que en aquesta pista els pneumàtics no són decisius per millorar».

REMUNTADA ESPERANÇADORA / Ahir, en la primera carrera, Joan va prendre la sortida i es va situar després de la volta inicial a la quarta plaça, posició que va mantenir en els gairebé 25 minuts que es va mantenir en pista. La seva germana va agafar el relleu i va millorar una plaça i va acabar la prova en un podi molt valuós tenint en compte l'abandó dels seus rivals al títol, Carol-Sicart. Al final de la prova els germans Vinyes coincidien: «Tot es decidirà a l'última carrera de la temporada. Anem a lluitar fins que tinguem una mínima opció d'aconseguir el títol», van dir. Aquest passava, sí o sí, per ser primers en la segona carrera.

APAREIX TORIL / I no va poder ser. Després d'un inici tranquil –Amàlia es va situar en la quarta posició des de la mateixa sortida i va aguantar tot el seu relleu sense perdre terreny respecte als rivals que la precedien i a més ampliant distàncies respecte al seu rival directe al títol Alan Sicart. La decoració va canviar de manera radical quan Joan va agafar el volant del Leon i va començar a remuntar posicions.

Al final va creuar la línia d'arribada en segona plaça just darrere del seu company a l'equip Baporo Motorsport, Miguel Toril. Final d'infart i moments de molta incertesa, ningú s'atrevia a afirmar qui havia guanyat el campionat... però Carol, que va reincorporar-se en la segona carrera, va fer un desè lloc que finalment li va saber a glòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT