PUBLICITAT

El premi de l'any és seu

  • Ruben Prior va rebre el passat dilluns el reconeixement especial de la Nit de l'Esport per la seva trajectòria esportiva.
  • En l'escenari de l'Auditori Nacional d'Ordino, amb un gran somriure, va rebre una ovació espectacular
R. M. S.
SANTA COLOMA

Periodic
Rubén Prior, amb Carolina Boulanger, Pere Casal, Nàdia Roser, Xavi Sánchez i Andrea Augusto, durant la sessió d'entrenament dels divendres a l'Escola Andorrana de Santa Coloma. Foto: TONY LARA

Quan Ruben Prior (23 anys) va escoltar el seu nom a l'Auditori Nacional d'Ordino el passat dilluns com a reconeixement especial per la seva trajectòria esportiva amb el judo, va pujar ferm per les escales fins a l'escenari, i allà va saludar el cap de Govern, Toni Martí, que li va donar la seva placa. Després, com van fer la resta de premiats, va anar un a un a encaixar la mà del cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, i el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí. Després, va mirar el públic novament somrient amb la seva placa i se li va llegir als llavis un «gràcies», mentre l'auditori es rendia amb una gran ovació i ell s'ho mirava de bat a bat. Tot amb aquell somriure d'orella a orella, com si trobar-se en una situació com aquesta fos el més habitual per ell.

Prior és un més dels membres de l'equip d'Special Olympics que competeix a nivell internacional i que cada dia practica algun esport. De fet, com diu el seu pare, Manel, molts d'ells saben el dia de la setmana en què són «per l'esport que els hi toca». El Rubén i els seus companys tenen judo els divendres.

Aquest dia de la setmana, Ruben acudeix a l'Escola Andorrana de Santa Coloma on en un petit gimnàs Toni Besolí dirigeix la sessió. Primer uns escalfaments, unes flexions i a començar amb petits combats entre ells. Hi són també Nàdia Roser, Pere Casal, Xavi Sánchez, Andrea Augusto, Carolina Boulanger i Gerard Amat, tot i que aquest és absent aquests dies per culpa d'una lesió.

Ruben va rebre el reconeixement de la Nit de l'Esport però es pot dir que ho va fer en representació dels seus companys, que com ell competeixen amb resultats ben bons (Roser, plata a Europa i plata al Mundial; Casal, bronze europeu i també al Mundial). Prior va ser subcampió al passat Mundial d'Special Olympics disputat a Atenes, i a Holanda al 2010 va ser campió d'Europa de la seva categoria. És un noi implicat que com tots els altres gaudeix de l'activitat física, la motivació i la incitació a les ganes per fer coses que té l'esport. Són treballs de coordinació, atenció, esforç... «Amb el judo el que es pretén és que tinguin un control de la força i dels seus moviments, que controlin el seu cos, que aprenguin a sacrificar-se», diu Besolí. De fet, amb el treball setmanal Ruben ha acabat per tenir molta força: «Se'l veu molt tranquil, però en un combat contra un xinès molt àgil, cinturó negre, el Ruben el va fer volar en quatre segons». Besolí reconeix que va ser sorprenent.

Durant l'escalfament previ del divendres, en la sessió de flexions cadascú les fa a la seva manera. Ruben té els genolls a terra, es mou de davant a endarrera flexionant els braços, mentre no deixa de mirar-se a l'espill per comprovar que ho fa bé. Entre tanda i tanda, descansa cara avall però aixeca el cap mirant el fotògraf i fent amb el dit el moviment de donar-li al clic per captar la instantània. I ho fa amb un somriure. D'això tots ells van sobrats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT