Atacar defensant funciona

• L'Hotels Plaza obté un important triomf contra l'equip revelació de Segona i escala fins al tercer lloc

Nacho Llamas es disposa a xutar el que va ser l'1-0. Foto: TONY LARA

L'Hotels Plaza va sumar ahir tres punts de gran importància contra l'equip revelació de la Segona Divisió, l'Unión África Ceutí (6-2), i amb dues victòries consecutives ha anat escalant posicions fins situar-se tercer a la taula igualat amb el seu darrer rival i tan sols superat pels totpoderosos Fuconsa Jaén i Oxipharma Granada.

L'equip que dirigeix Xavier de la Rosa va tenir una manera atípica de guanyar en un Poliesportiu de nou gairebé desert, aquesta vegada en un horari més vespertí –les vuit de la tarda– que a sobre va començar amb vint minuts de retard. Va fer seva la dita la millor defensa és un bon atac, va canviar l'ordre dels factors i, efectivament, va alterar amb encert el producte: el millor atac de l'Hotels Plaza va ser una bona defensa. Aquesta va ser la clau.

El Ceutí va presentar-se com un equip similar al de l'Andorra 2010-2011, sense grans estrelles però d'amor pel joc de toc que també va permetre el tècnic andorrà, qui com sempre va indicar marcatges individuals, però aquesta vegada sense tanta pressió i amb més col·locació. El conjunt visitant semblava que tenia el control tot i que en els primers minuts amenaçava Aitor amb timidesa potser perquè en tot moment es capficava en buscar el gol arribant a la cuina amb la pilota.

L'Hotels Plaza no sabia que fer amb el cuir en condicions normals. Sempre acabava regalant-lo. Preferia, fent bona la dita invertida,esperar l'errada del rival i, reconeixent les limitacions d'aquest equip, desentendre's de les coses que no pot fer. El primer xut a porta tricolor va venir així. Emil va robar la cartera a Panu pel carril esquerre i amb la puntera va xutar desviat. El temps passava i el Ceutí, dominador, continuava sense arribar amb claredat. Al minut 6 Pedro Toro no va arribar a culminar un tiki-taka col·lectiu al segon pal però en posició incòmoda i rematant de primeres; al 7 de nou el mateix jugador va xutar fora per la dreta...

I al 10 Nacho va robar-li la pilota a Mohamed fent pressió en l'àrea contrària i va batre Juanlu. Només 30 segons més tard Aitor va tallar l'atac del Ceutí, va passar en llarg a la dreta Soty, el romanès va superar el seu marcador amb un control orientat amb el cap, va xutar al cos de Juanlu i en el rebuig va cedir a Cabinho perquè marqués a plaer.

El Ceutí va continuar intentant-ho fidel al seu estil però cada vegada que s'apropava el 2-1, com als minuts 12 i 14 amb xuts de Panu i Pablo Ángel, apareixia Aitor per fer intervencions estel·lars. Fins que al minut 17 va canviar la dinàmica gràcies a una meravellosa asistència de Tuli que va empényer Pablo Ángel a porta buida.

BATERIA DE GOLS / Aquí va començar un mini partit de tres minuts en el qual el rival va augmentar considerablement la seva defensa amb pressió i com a conseqüència d'això va arribar un serial de gols que hauria provocat un caos total en el més expert dels locutors de ràdio. Aquesta agressivitat va donar fruits a curt termini perquè Coca va empatar al minut 19 però no a mig termini, perquè al 20, en dos robatoris de pilota –de nou apretant en la pressió en moments claus–, estava Cabinho per esperar amb la canya a punt i fer dos gols que donaven tranquil·litat per afrontar la segona part.

Aquesta no va variar gens el guió que s'estava marcant fins llavors. L'Hotels Plaza esperava endreçat i no tenia pressa davant un Ceutí que tocava i tocava però no trobava forats. Van ser vint minuts avorrits de futbol sala, però 100% rendibles per als interessos de l'equip andorrà, que fins i tot va tenir més ocasions. Catenaccio , dos gols més a favor i cap en contra per acabar fent pujar el 6-2.

El cinquè va ser fruit d'una altra pilota recuperada en terreny contrari. Diego Heredia es va anticipar a Ismael, el segon porter visitant Contreras va refusar el seu xut i el posterior de Soty i en el tercer rebuig de nou Diego va assistir a Cabinho, que va marcar ja sense porter. Passaven els minuts i el Ceutí era incapaç de posar en problemes Aitor. Una vegada que va poder superar-lo, Panu es va trobar amb Emil sota pals evitant el gol al minut 27.

El més sorprenent de tot és que el tècnic visitant, José Carlos Ayala, no va utilitzar l'arma del porter jugador fins el minut 36 i després d'un primer quart d'hora d'impotència contínua dels seus jugadors. El temps, però, li va donar la raó perquè quan ho va fer li va caure el sise gol. Carlinhos va topar amb la fusta en una recuperació en pista pròpia al minut 38 i al 40, en les mateixes condicions, Emil sí va encertar entre els tres pals. Està clar que De la Rosa sap quines armes poden sobreposar-se a un estil de joc tan similar al que ell aplicava l'any passat. Ahir ho va demostrar i l'Hotels Plaza va deixar en evidència tot un Ceutí.