PUBLICITAT

¿Nuclear? No, gràcies

  • L'eurodiputada alemanya Rebecca Harms va explicar la pressió ciutadana al seu país en contra de les nuclears, accentuada amb Fukushima. El debat energètic, una prioritat
EVA ARASA
PARÍS

Periodic
López de Uralde amb Antònia Escoda, dels Verds d'Andorra, ahir. Foto: E. A.

L'abandonament de l'energia nuclear va ser novament un dels temes que es van tractar en el decurs del 4t Congrés dels Verds Europeus. Per convenciment, però també com a estratègia electoral. En aquest sentit, l'eurodiputada alemanya Rebecca Harms es va referir al seu país: «A Alemanya no es poden guanyar les eleccions si s'està a favor de les nuclears». Allà és una qüestió de pressió social: «Els ciutadans no estan disposats a assumir els riscos de les nuclears, i menys després de Fukushima», va explicar Harms, que està convençuda que una transformació econòmica i social d'Europa des de l'ecologia implica necessàriament un canvi de model energètic: energies renovables i, paral·lelament, un ús més racional de l'energia.

Durant el plenari del Congrés, en el qual participen Antònia Escoda i Josep Mas com a delegats dels Verds d'Andorra, es va parlar de les Visions verdes per a l'Europa del futur: Democràcia, ecologia i solidaritat, un debat que ha de culminar amb l'aprovació, avui, de la Declaració de París, un compendi de propostes polítiques per fer front a la crisi des de l'ecologisme.

En campanya

El Congrés dels Verds Europeus s'està desenvolupant en plena campanya de les eleccions espanyoles al Congrés dels Diputats i al Senat. Una de les presències destacades ahir a la Maison de la Chimie, on té lloc la trobada dels Verds, va ser la de Juan López de Uralde, candidat d'EQUO.

López de Uralde va aprofitar la seva participació a París per mantenir reunions bilaterals amb el líder dels Verds alemanys, Cem Özdemir, i també amb la candidata a les presidencials franceses per Europe Écologie - Les Verts, Eva Joly. El suport dels Verds Europeus a la candidatura d'EQUO es farà explícita mitjançant l'aprovació d'una resolució en aquest sentit, prevista per avui mateix, últim dia del Congrés.

«EQUO se sent plenament identificat amb les línies polítiques per actuar davant la crisi que proposen els Verds Europeu. Apostem per una sortida europeista de la crisi, però necessitem una Europa dels ciutadans i del medi ambient, en contraposició a una Europa governada pels conservadors i apallissada pels mercats», van ser les paraules de López de Uralde, que va agrair les mostres de suport de la resta de partits verds europeus.

De la seva banda, la portaveu del Partit Verd Europeu, Monica Frassoni, va assegurar que estan «molt esperançats» que EQUO assoleixi representació parlamentària i pugui aportar al Congrés dels Diputats «l'aire fresc que suposa l'ecologia política».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT