Triomf europeu dels Isards que serveix de bàlsam

• La selecció venç a Eslovènia i és segona al grup 2B europeu
LJUBLJANA

Magallón, que va sumar el primer assaig, amb la defensa eslovena. Foto: O. L.

Victòria per pensar en una recuperació domèstica d'una selecció andorrana seriosa i clara. Ahir, en el seu cinquè duel europeu del grup 2B de la Copa FIRA-AER, Andorra va vèncer a Eslovènia a domicili amb un 6-15 que serveix de bàlsam per als nervis d'uns jugadors que també pensen en el dia a dia en el VPC Andorra d'Honor, on de moment el caseller és a zero victòries.

El triomf es va treballar sobretot en la primera part, i especialment gràcies a què als dos minuts de joc Magallón va aconseguir fer el que semblava més difícil amb un assaig. La transformació no va ser efectiva, però el 0-5 ja quedava maco en el marcador. L'ampliació es va produir deu minuts després, quan en el minut 12 va ser Cabanes qui va trencar la defensa local per posar el 0-10. La transformació d'Abelló va situar el combinat tricolor 0-12. La primera part, però, va tenir millors notícies encara per als andorrans, quan en el minut 25 era novament Abelló el que sumava per a Andorra, aquesta vegada amb una penalitat. Així es va arribar a un 0-15 que deixava la banqueta visitant que dirgeix Michael Broad amb certa satisfacció, tot i que sempre amb el dubte de què podia passar en la represa, donat que el seu equip havia experimentat certes davallades del nivell en les segones parts.

El ben cert és que Eslovènia no tenia ja res a perdre i va anar fort a reduir les distàncies, mentre Andorra feia el seu treball de contenció amb intents de sortida. Però va ser en el minut 47 quan Suljic va transformar una penalitat, i la selecció andorrana va començar a enviar senyals d'intensitat. No es podia deixar anar un resultat així de cap manera. Broad va començar a moure la banqueta donant entrada a BArbolla, Arasanz, Olivé, i Tosatti –després faria el mateix amb Xavi Vicente , Edu Estevenet i Marc Saura– i l'equip mantenia el tipus davant del joc eslovè. Amb tot, va ser en el minut 67 quan Eslovènia va posar encara una mica més de tensió amb una nova penalitat transformada, de nou a peus de Suljic, tot i que a partir d'aquest moment el marcador no es va moure. Andorra sumava la seva tercera victòria.

ANDORRA, SEGONA A LA TAULA / Després dels dos partits disputats ahir, Andorra és segona a la classificació amb 12 punts, a quatre del líder, Suïssa, que ahir va vèncer Sèrbia 27-19. Eslovènia es manté en l'última posició sense opcions a res, amb només un triomf i amb cinc partits perduts. El pròxim rival del conjunt que dirigeix Michael Broad serà Suïssa, el pròxim dissabte 26 de novembre.