PUBLICITAT

Temperatures de 15 graus a l'Escola Francesa de la Massana

  • Els pares, indignats, formularan una queixa al Ministeri d'Educació la setmana vinent perquè aporti solucions
P. G.
LA MASSANA

Periodic
Part de la façana de l'Escola Francesa de la Massana, ubicada al carrer de les escoles, ahir. Foto: TONY LARA

Fred, molt fred. Això és el que han notat cada dia d'aquesta setmana i part de la passada els alumnes de l'Escola Francesa de la Massana. Després de les vacances de Tot Sants, alumnes de les aules de segona ensenyança han hagut de suportar al llarg del dia temperatures de 15 graus. Un ambient poc propici per posar-se de cara al llibre. Els pares d'aquesta escola es mostren indignats perquè els problemes en la calefacció ja vénen de l'any passat i no s'ha fet res al respecte. La setmana vinent tenen previst presentar una carta sol·licitant al Ministeri d'Educació que aporti les solucions oportunes per resoldre els problemes de calefacció d'aquest centre educatiu.

TERMÒMETRES A LES AULES / Representants dels Pares d'alumnes de l'Escola Francesa de la Massana s'han reunit aquesta setmana per iniciar converses per resoldre les baixes temperatures a les que cada dia es veuen sotmesos els seus fills. La primera de les accions ha estat l'elaboració d'una carta dirigida al Ministeri d'Educació en la que reclamen que «procedeixi de forma immediata a efectuar les gestions oportunes o les modificacions en la caldera que escaiguin, amb la finalitat de que la temperatura a les aules de segona ensenyança d'aquesta escola sigui acceptable i no es reprodueixin temperatures com les que actualment estem recollint en els termòmetres col·locats en cada una de les aules».

Tot i això, molts dels pares no han rebut cap informació ni de l'Associació de Pares ni de la direcció del centre i tenen coneixement de les deficències en la calefacció gràcies als seus propis fills. Pel que fa als representants de l'APA del centre tenen coneixement a través del Consell de l'École que es va celebrar el passat 25 d'octubre. En aquesta reunió el mateix consell es va mencionar com a temperatura correcta entre 20 i 21 graus, sis graus més que la que hi ha en l'actualitat en els centres.

Aquest problema és menor si es té en compte que tot i les dates que hi som, meitat de novembre, encara es donen unes temperatures suportables, però des del col·lectiu de pares i mares volen que se solucioni aquest problema abans que es doni la baixada de temperatures.

Tot i que els problemes de calefacció vénen donant-se des del passat, des del col·lectiu de pares d'alumnes també són conscients que no s'havia fet mai cap queixa formal als responsables polítics. Ara però, amb la carta que volen enviar la setmana vinent esperen una ràpida resposta per part dels responsables corresponents per donar solució a les baixes temperatures de les aules. En cas contrari, també han anunciat que s'estudiarien diferents mobilitzacions o denúncies per insistir en la necessitat de solucionar el problema.

En tot cas, els alumnes continuen anant a les aules amb termòmetres i en algunes d'elles el centre ha pogut col·locar radiadors elèctrics per poder augmentar les temperatures, però no en totes. De fet hi ha pares que diuen que al mòdul de català «hi ha radiadors elèctrics i fa massa calor a l'aula», va explicar ahir un dels pares afectats. Tot i això, no hi ha suficients estufes, i encara hi ha aules on el fred és considerable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT