PUBLICITAT

Les persones sense feina inscrites a Ocupació ja arriben a 701

  • Són 892 persones les que el mes passat es van registrar al departament de Treball, 46 més que al setembre
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Personal a les dependències del Servei d'Ocupació. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Servei d'Ocupació ha registrat un nou increment en el nombre d'inscrits al passat mes d'octubre. Concretament, 46 persones s'hi han inscrit, situant la xifra total en 892. Així ho va fer públic ahir el departament d'Estadística, que va assenyalar que d'aquestes 892 persones, 701 estan buscant feina i la resta volen millorar la seva situació laboral. D'altra banda, el nombre de beneficiaris de les prestació econòmica per desocupació involuntària també ha augmentat en cinc persones, situant el nombre total en 101.

Les dades mostren que l'octubre s'ha tancat amb 892 demandants d'alta, dels quals 701 en recerca d'una feina. En aquest sentit, Estadística indica que el nombre de demandants en recerca continua sent molt alt amb una tendència anyal del 24,7%. Igualment, els demandants buscant una millora laboral també continuen creixent, amb un 19,6% de tendència anyal.

MENYS OFERTES / En canvi, el Departament d'Estadística destaca que el nombre d'ofertes s'ha reduït força, i malgrat un repunt estacional aquests últims mesos que recupera una mica la tendència anyal, aquesta continua en negatiu amb el -19,8%.

Els sectors en els que hi ha més demandants són els dels treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors (153), els treballadors no qualificats (150) i els empleats administratius (111).

La franja d'edat que registra un nombre més elevat de demandants de feina és la que va dels 40 als 59 anys, amb un 41,5%, seguida dels que es troben entre els 26 i els 39 anys, amb un 30,1%. Per sexes, un 63,2% de les persones que busquen feina són homes, mentre que el 36,8% restant són dones. Pel que fa a la nacionalitat, són els espanyols el grup més nombrós en recerca de feina (245) seguit de prop pels andorrans (225) i a una certa distància pels portuguesos (126).

D'altra banda, les dades mostren com el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària al mes d'octubre s'ha incrementat en cinc persones, situant-se en 101. La majoria, el 65,3%, són homes, mentre que el 34,7% són dones. Per edats, la franja en la que es registren més beneficiaris és la que va dels 40 als 59 anys, seguida de la dels 26 als 39. Finalment, les dades mostren com el major nombre de beneficiaris se situa entre la comunitat espanyola (39) seguida de la portuguesa (23) i l'andorrana (22). H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT