PUBLICITAT

Altimir creu que cal redefinir l'Administració

  • El president de la CEA considera que «no he insultat ningú»
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Codina i Altimir durant la roda de premsa que ha generat la disputa. Foto: TONY LARA

Després que dijous la Plataforma de Funcionaris declarés persona non grata el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, aquest va respondre ahir manifestant que «no he insultat ningú», que ni ell ni la CEA han volgut «faltar a ningú» ni «provocar». Al seu parer, però, el fet que hi hagi qui se senti al·ludit per les seves declaracions dient que hi ha «apoltronats» a l'Administració Pública, vol dir que es requereix una «reflexió interna» i que «hi ha gent que encara no s'ha mentalitzat» que els esforços per sortir de la crisi «s'han de fer entre tots».

Altimir va insistir en la necessitat de reflexionar sobre el model d'Administració que necessita Andorra i d'anar-hi «de manera pensada», és a dir, consensuada i planificada, sense fer cap «ferida gran», i amb temps. El president de la CEA va constatar, altra vegada, que l'Administració actual està «sobredimensionada», i va incidir en què «no és culpa de ningú», en tot cas, del sistema vigent fins ara.

Pel que fa a les declaracions prèvies que van portar la Plataforma de Funcionaris de declarar-lo persona non grata, Altimir va matisar que el qualificatiu «d'apoltronat» no anava dirigit a ningú en concret ni tampoc en general –«segurament per poca gent»–, i ahir va afegir que també el sector privat estava «massa ben acostumat». Ara però, la reactivació econòmica requereix l'esforç de «tothom»: els empresaris, els treballadors privats, els dirigents polítics, els funcionaris, etcètera. «Cal passar més a l'acció i tenir més imaginació per tirar endavant el país entre tots». Cal un «canvi d'actitud» en general i «ser més productius», i en el cas de l'Administració «potser» s'haurien de facilitar els tràmits. Tenint en compte la voluntat d'obertura econòmica i la reforma fiscal, Altimir creu que caldrà «canviar les actituds que posen massa complicacions en els tràmits burocràtics».

«TOTS ELS RESPECTES DEL MÓN» / El president de la CEA va expressar «tots els respectes del món» al funcionariat en general i accepta que la Plataforma l'hagi declarat persona non grata. «Tothom té dret a opinar, igual que ho vaig fer jo», va manifestar, reconeixent que «a ningú li agrada» que el declarin persona non grata. De totes maneres, va comentar que una declaració de 15 segons extreta d'una roda de premsa de 45 minuts és fàcil «treure-ho de context», i va afegir que «si no he sabut expressar-me bé, ho sento». Així, va assegurar estar obert a explicar-se davant de qui estigui interessat en conèixer de primera persona la seva opinió i la de la CEA. D'altra banda, va assegurar haver rebut el suport de molta gent, entre aquesta alguns funcionaris, cosa que «també reconforta».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT