PUBLICITAT

El jove Roger Puig es recupera a Lausana d'una greu caiguda

  • Després de dues setmanes de l'accident a Saas Fee, la seva evolució és positiva
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Roger Puig, durant una cursa a Andorra d'una temporada anterior. Foto: EL PERIÒDIC

Roger Puig és un jove esquiador de 14 anys del Soldeu Esquí Club (SEC). Ara mateix és a l'hospital universitari Chuv de Lausana recuperant-se d'una greu caiguda que va patir el passat 31 d'octubre a la zona alta de les pistes de Saas Fee, a la glaçera. En el camí entre una pista i una altra, Puig va caure malament i va rebre un cop al cap que el va deixar ferit greu. Va ser evacuat i operat d'urgència al cap, sedat i tractat amb cura per la gravetat de la situació, i amb el pas dels dies ha viscut una evolució positiva. De moment, Puig ha recuperat la mobilitat física, que es treballa amb fisioterapeutes, i de mica en mica ho haurà de fer amb la parla. Els metges, però, no poden assegurar cap data de recuperació, així que la família, que ja ha passat el pitjor, sap que ha d'esperar.

Puig es trobava a la glaçera de Saas Fee amb els components del Soldeu Esquí Club fent unes sessions d'entrenaments a l'única zona on de moment hi ha neu, és a dir a gairebé a 3.000 metres d'altitud, quan en el camí direcció a una altra pista no sé sap ben bé com va caure amb la mala sort de rebre un cop al cap. L'esquiador va quedar immòbil, però en cinc minuts tenia un metge al seu costat que el va tractar. En menys d'un quart d'hora, un helicòpter el va evacuar a l'hospital Chuv de Lausana, on va ser operat d'urgència per un hematoma al cap. Li va ser extirpada una part de l'os del crani per tractar la zona, i ahir mateix li va ser implantada de nou en una nova operació. En aquest sentit, ara els metges estan pendents que aquest os s'acobli bé novament a l'organisme, ja que podria haver-hi un rebuig. El perill, ara, és només d'infecció.

En tot cas, l'evolució de Roger Puig és molt bona, segons va manifestar ahir el seu pare: «El més important és que es recuperarà i es recuperarà bé». Això sí, els metges encara no poden dir si tindrà alguna seqüela. Ignasi Puig va assegurar també que «físicament està responent, amb fisioteràpia i amb estímuls, i mou els peus, les cames, els braços...». «Hem passat moments molt dolents, és evident, però ara sabem que va bé i estem més tranquils», hi va afegir el pare de Roger –també d'Arnau Puig, esquiador com el seu germà. «És molt dur però ens han dit que amb paciència i el pas de setmanes, potser mesos, anirà recuperant-se del tot».

UN ACCIDENT QUE «NO PASSA MAI» / De l'accident de Puig res no se sap de concret. De les fonts consultades, el que s'extreu és que ha estat un accident fortuït, potser per una distracció, per una errada tècnica o fins i tot un problema del material. El ben cert és que tothom coincideix en què qui millor podrà explicar què va passar és el mateix Roger. «Això és un accident que no passa mai», van dir persones vinculades al club de Soldeu.

tractament EXQUISIT A SUÏSSA / El que destaca la família de Puig és el bon tractament que han rebut en tot moment, ja sigui per l'atenció i evacuació ràpida de l'esquiador, com pel treball dels metges a l'hospital Chuv. «Han estat extraordinàriament atents amb nosaltres», va dir ahir Ignasi Puig. Això dóna tranquil·litat a la família, que a més ha mostrat un fort agraïment a tota la gent que els ha donat suport en aquestes últimes setmanes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT