PUBLICITAT

La Llacuna estrena cartell d'audicions comentades

  • Les vuit sessions, conduïdes per Mario Raviola, tindran periodicitat mensual
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El compositor Gustav Mahler protagonitzarà el primer entremès de la Llacuna. Foto: EL PERIÒDIC

L'any passat ja es va convocar una edició pilot, sota el lema Intermezzi musicale i dirigida exclusivament als alumnes de l'Escola de música. La bona acollida d'aquell primer programa d'audicions comentades va suggerir l'oportunitat d'obrir-les al públic en general. Dit i fet: entre el 14 de novembre i l'11 de juny es programaran a la sala d'actes de la Llacuna vuit sessions temàtiques –o intermezzi, entremesos, pel nom de les peces curtes i tirant a còmiques que es van posar de moda durant el barroc i que es representaven a la mitja part de les funcions serioses– que es consagraran cadascuna a un autor, gènere, ciutat o escola nacional. Les conduirà Mario Raviola, professor de l'Escola i responsable de la Biblioteca d'art de la Llacuna, tindran periodicitat mensual i combinaran l'audició de fragments de peces musicals amb la projecció de diapositives i les explicacions de Raviola sobre el context artístic, social i literari del tema del dia. La primera cita és el 14 de novembre, i amb l'excusa del primer centenari del traspàs del compositor Gustav Mahler repassarà el xup xup de la Viena finisecular amb un altre Gustav, el pintor Klimt, com a contrafigura artística.

El programa dels Intermezzi musicale el completen sengles sessions consagrades a Richard Strauss (5 de desembre), París (16 de gener), Berlín (6 de febrer), el quartet de corda (5 de març) i la simfonia (19 de març), la música anglesa (7 de maig) i l'era daurada del musical nord-americà (11 de juny). L'entrada és gratuïta, i les sessions no s'allargaran més d'una hora i mitja, amb la intenció d'arribar a un públic no especialitzat i el més ampli possible.

concert de tardor a ordino / D'altra banda, diumenge tindrà lloc el tradicional concert de tardor d'Ordino, amb la participació aquest curs de les corals Casamanya i –com a formació convidada– l'Espiga de Cubelles, que clausuraran com és tradció el cocnert amb el cant conjunt d'El Rossinyol i el Cànon de la pau. La vetllada tindrà lloc a l'església parroquial a partir de les 12 hores i l'entrada és gratuïta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT