PUBLICITAT

Duel de rivals directes

  • El River rep un Leyma Coruña que calca els números dels andorrans: bon moment per allunyar un enemic
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya dirigeix la sessió d'ahir, sota l'atenció dels seus jugadors. Foto: TONY LARA

Si es mira la classificació actual de la LEB Plata, queda clar: River Andorra i Leyma Coruña sumen tres victòries i una derrota. Això significa, de primeres, que la cosa pinta igualada, i de segones, que és un rival directe. Ho diu el vestidor andorrà, en paraules de Dmitry Flis ahir en roda de premsa: «El Leyma és una prova per nosaltres perquè és un rival directe». Però també assumeix la igualtat i la gran rivalitat que es viurà avui –21.00, Poliesportiu d'Andorra– el tècnic Joan Peñarroya: «Després de dos anys en què no han estat on ells volien, ara sí que són aspirants a tot». I és clar, si parlem del River actual també en parlem d'aspirant a tot, amb la qual cosa l'enfrontament d'aquesta nit és, com a mínim, de frenètic a, fins i tot, decisiu de cara a la lliga regular.

«És un clar candidat a guanyar el títol», va sentenciar ahir el tècnic català. «Tenen un molt bon base, tres jugadors exteriors molt bons i tot i que Deforrest està lesionat i això els hi resta capacitat, tenen a Adams, que és el millor pivot defensiu de la categoria». Paraules de Peñarroya confirmades per les dades estadístiques: Adam suma 7,75 rebots per partit, és el sisè millor jugador de la categoria en aquest sentit i també el sisè en l'apartat ofensiu, mentre que en defensa en suma 4,5 per duel per ser 12è a unes estadístiques en què, per contra, el càntabre Pablo Sánchez el supera amb cinc, i Ed Cage hi és a prop amb quatre.

Però hi ha més perills en el conjunt gallec. Javi Román «mou bé i obre el camp», segons Peñarroya, i tenen un equip «amb encert des dels 6,75». Ben mirat, les dades canten: Lázaro és el segon millor triplista amb un 62,8% d'encert, Forbes és setè amb un 50% però, cura amb ell, ho prova molt: vuit triples de 16 intents en quatre partits. A prop és el nostre Santamaria, amb quatre de vuit i també un 50%.

MOLÈSTIES DE SANTAMARIA I MARESCH /El River afronta aquest enfrontament d'igualtat màxima amb tota la plantilla disponible, però amb dos jugadors especialment amb molèsties. Jon Santamaria pateix problemes musculars a una cama, mentre que Anton Maresch, que esdevé a cada partit bastant important per al joc global, segueix amb els problemes d'esquena que el mantenen des de fa una setmana en un ay. Per contra, Peñarroya té a ple rendiment a la resta, incloent un Ed Cage que ja té la confiança del club i que és el jugador amb més minuts al River. Alguna cosa bé farà.

TREBALL DEFENSIU DEL RIVER / Per a Peñarroya la clau és la defensa. «L'any passat ja vam ser l'equip que menys punts va rebre, i a Plasència la setmana passada vam guanyar perquè vam estar bé al darrere. No és que vulguem ser el millor equip defensivament, però sí que volem ser un bloc sòlid». I això, diu Peñarroya, tot i les dificultats inherents a la plantilla actual: «No tenim la presència física de l'any passat, però sí som més atlètics i tenim millor mobilitat». Una cosa per l'altra, i un partit per demostrar que, sigui com sigui, el River és superior al Leyma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT