PUBLICITAT

La Sindicatura admet a tràmit el pressupost amb l'abstenció de Ríos per inconstitucionalitat

  • Pel que fa a aquests punts el PS valora que es podran esmenar a la comissió
10112011rios
El secretari de la Sindicatura i conseller general socialdemòcrata, David Ríos, en una compareixença recent.. Foto: ANA / N. M.
La Sindicatura ha admès a tràmit aquest dijous el projecte de llei de pressupost amb l'abstenció del conseller socialdemòcrata i secretari de la Sindicatura, David Ríos. El motiu de la seva abstenció, segons ha explicat el mateix Ríos, és que "no hem detectat grans problemes en la línia del pressupost, exceptuant la possible inconstitucionalitat de dos articles". Pel que fa a aquests punts, s'ha valorat que es podran esmenar a la comissió, i per tant han valorat que les altres "mancances" no són tan greus com per no admetre'l a tràmit.

El secretari de la Sindicatura i conseller general socialdemòcrata, David Ríos, ha informat de la seva decisió d'abstenir-se en la votació de l'acceptació a tràmit del pressupost. Tot i que apunta que hi ha dos articles que podrien ser inconstitucionals, assegura que s'ha parlat i s'ha decidit tractar-ho amb esmenes un cop acceptat a tràmit.

Pel que fa a la resta del pressupost, Ríos apunta que "no hem detectat grans problemes", i que les mancances que han observat "no són tan greus com per no admetre'l a tràmit". Els punts on han vist mancances són alguns com que les parapúbliques presentin la documentació "de manera no homogènia" i per això no es pugui comparar bé, o que fins i tot algunes no la presentin tota. D'altra banda, també han trobat algunes comparatives del pressupost fetes amb el pressupost del 2011, que no va ser aprovat.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ja va alertar aquest dimecres durant una entrevista a RNA, que el text presentava alguns articles inconstitucionals perquè envaïen competències del Consell General, tot i així, han decidit no votar en contra de l'admissió a tràmit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT