PUBLICITAT

Bartumeu i Martí s'intercanvien retrets per les tisorades de la CASS

  • Bartumeu parla de «campionat de retallades» i Martí respon que són «per salvar l'estat del benestar»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu i Martí se saluden en una reunió recent Foto: ÀLEX LARA

L'endemà de les mesures anunciades per la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, encarades a reduir la despesa de la sanitat pública, va estar marcat pels retrets directes entre el cap de Govern, Toni Martí, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu. Aquest darrer, en una entrevista realitzada durant el matí a RNA va qualificar el projecte de llei de modificació de la Llei de la Seguretat Social com a «campionat de retallades». Martí, per la seva part, va seguir amb el camp de la competició i va respondre-li que el «campionat és per salvar l'estat del benestar», per solucionar un deute de 40 milions d'euros.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata va continuar la seva crítica exposant que ells van proposar fer un pacte d'estat sobre aquesta matèria, però que no estan disposats a entrar en les retallades proposades, que permetran un estalvi de 850.000 euros només en la reducció del copagament. De fet, Bartumeu va recordar que quan van parlar amb Martí del pacte d'estat, el cap de Govern va dir que ho acompanyaria d'algunes mesures, que els socialdemòcrates van interpretar que afectarien als autònoms i als estudiants majors de 25 anys, però no que tindrien l'abast anunciat aquest dimarts.

A aquest aspecte Martí va replicar Bartumeu dient que ja havia anunciat les mesures als socialdemòcrates prèviament a fer-les públiques. El cap de Govern va manifestar que serviran per equilibrar «prestacions que donem» i que s'han afegit darrerament, va informar l'ANA. És a dir la cobertura dels estudiants majors de 25 anys, la rebaixa de 100 euros als autònoms i que els desocupats tinguin una cobertura a la branca de malaltia. Finalment, va afegir que aquestes prestacions noves, tant DA com el PS, les tenien al programa electoral.

Encara lluny de la gran reforma /En aquest context, el cap de Govern va recordar que a dia d'avui «tenim 40 milons d'euros de dèficit a la branca de malaltia» i tot i això, «donem més prestacions». Per tot, va assegurar que no es pot qualificar de «campionat de les retallades» unes mesures que estan «molt lluny» de la gran reforma de la llei de la CASS que s'ha de fer.

D'altra banda, Martí va emplaçar a Bartumeu que si té mesures per solucionar un deute constant i augmentant de 40 milions «doncs farem el campionat junts, però el campionat de salvar l'estat del benestar, el farem junts si ell vol». El cap de Govern va demanar al líder socialdemòcrata que sigui més productiu per salvar-lo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT