PUBLICITAT

Dos projectes amb contribucions especials, per al proper mandat

  • Les avingudes Mitterand i Alanis d'Encamp ja tenen el disseny acabat
P. G.
ENCAMP

Periodic
El mobiliari urbà i el nou paviment de les voreres del Carrer Major del Pas de la Casa, ahir. Foto: TONY LARA

Ahir a la tarda es va inaugurar la nova imatge del carrer Major del Pas de la Casa. Aquestes obres de millora del principal carrer comercial d'aquesta localitat són rellevants perquè a més de suposar controvèrsies per alguns defectes en la instal·lació de resistències que han portat a plet judicial al comú i l'arquitecte, són les primeres obres que s'han fet amb el cofinançament dels mateixos veïns. Aquest però ha estat el primer projecte i li ha seguit altres remodelacions d'altres carrers del Pas i també d'Encamp. De fet, el cònsol major Miquel Alís va explicar que les avingudes de Joan Martí Alanis i François Mitterand d'Encamp ja tenen els projectes acabats, amb la previsió del finançament amb contribucions especials i que seran cedits per al proper consolat.

Segons Alís, tot i que els projectes estan acabats, «ara no seria ètic començar les obres d'aquests carrers, en plena campanya electoral», va dir.

Els carrers de Catalunya i de Sant Joan sí que estan en obres seguint el sistema del carrer Major. Aquest va ser inaugurat ahir amb la presència de cònsols i consellers d'Encamp i també de veïns i representants d'associacions d'empresaris del Pas.

Amb l'instrument de tenir un carrer amb condicions per a vianants i amb una bona imatge, els comerciants d'aquesta zona volen ara emprendre accions per revitalitzar el comerç. «Estem encantats amb la nova imatge del carrer però ara hem de dinamitzar el comerç amb activitats que estudiarem», va explicar Josep Ayala. Un dels veïns i comerciants del carrer Major del Pas. Per la seva part, Jean-Jaques Carrie, d'Iniciativa Publicitària, va manifestar que la resta dels carrers del Pas han de seguir la remodelació executada al carrer Major.

EL COST DE L'OBRA / El cost final de les obres de millora i semipeatonalització del carrer Major ha estat d'un milió i mig d'euros, assumint el comú els més de 200.000 euros de diferència respecte del pressupost inicial derivats dels problemes del projecte, cosa que el cònsol d'Encamp considera que no és normal perquè «són defectes de projecte i aquest no estava acabat». Més de 30 veïns que han participat en el finançament de l'obra amb les contribucions especials han pagat un total de 500.000 euros de tota l'obra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT