Bernadó obre la temporada de cross, 6è a Calldetenes

• Felipo, a un pas del podi que tanca María Vasco a la Cursa de la Dona
CALLDETENES / BARCELONA

Bernadó, en un cross. Foto: TONY LARA

El cap de setmana d'atletisme va tenir dos fronts oberts per als atletes del CAVA Andorra. Per una part, la temporada de cross va començar per a Toni Bernadó i Jordi Royo a la prova de Calldetenes amb una 6a plaça del veterà maratonià, mentre que a Barcelona, a la 7a edició de la Cursa de la Dona, Sílvia Felipo va fer una gran cursa quedant-se a deu segons del podi que va tancar l'olímpica María Vasco, reciclada ara de la marxa a les curses.

Al 57è cross de Calldetenes, i sota la pluja, es va imposar Omar Oughzif, del club de Sabadell, amb un crono de 21min 32s volant entre el fang impossible del circuit, que va haver de ser reduït dels 8.800m inicials als 6.400. Així, el ritme va ser frenètic d'inici i un grup d'onze corredors d'origen magrebí es van posar al capdavant, mentre Bernadó els deixava fer a un ritme més baix. De mica en mica, però, l'andorrà va anar recuperant terreny i caçant víctimes, per finalitzar 6è dos minuts i mig del vencedor. Jordi Royo va acabar 16è amb un temps de 25min 38s, d'un total de 23 atletes.

FELIPO, A UN PAS DEL PODI A BARCELONA / La veterana Sílvia Felipo està amb ganes i a la Cursa de la Dona de Barcelona va assolir un bon temps de 23min 51s per als sis quilòmetres de distància sota una pluja que va deixar a casa la meitat de les inscrites –de 12.000 en van córrer gairebé 6.500. Així, Felipo va acabar en quarta posició a només deu segons del podi, que va tancar la corredora de marxa olímpica María Vasco, que ara cada vegada es deixa veure més en curses en línia.

La cursa la va vèncer Mari Carmen González amb 23min 35s, en un final molt ajustat amb Encarna García Ríos, segona a tres segons, i les mateixes Vasco i Felipo.