PUBLICITAT

El Greco afirma que Andorra podria servir d'exemple per altres petits estats

  • Kos assegura que el Principat està fent un bon treball, sobretot pel que fa a la resolució del conflicte d'interessos propi d'un país petit
09112011_greco
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, flanquejat pel president del Greco, Dragon Kos, i el secretari Wolfgang Rau, a La taula presidencial en el moment de la inauguració aquest dimecres al matí del taller de formació adreçat a avaluadors, membres i secretariat del Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO) per a la preparació del quart cicle d’avaluació sobre la prevenció de la corrupció dels parlamentaris, jutges i fiscals. Foto: ANA / N. M.
El president del Grup d'estats contra la corrupció (Greco), Drago Kos, ha manifestat aquest dimecres que l'exemple d'Andorra en la prevenció i lluita contra la corrupció podria servir per a altres petits estats. Ho ha dit en el marc de la inauguració d'un taller de formació adreçat a avaluadors, membres i secretariat del Greco per a la preparació del quart cicle d’avaluació sobre la prevenció de la corrupció dels parlamentaris, jutges i fiscals, que se celebra a Andorra la Vella aquest dimecres i en el qual hi assisteixen 91 participants de 42 delegacions. Com ja es va informar en el seu moment, el Principat va superar satisfactòriament el mes d'abril passat l'avaluació amb amb la conclusió que de les 18 recomanacions fetes contra la corrupció, el Principat n'ha implementat 12 satisfactòriament. Unes altres cinc recomanacions estan parcialment implementades i una darrera encara resta pendent.
Fins a 91 participants de 42 delegacions participen aquest dimecres al taller de formació adreçat a avaluadors, membres i secretariat del Greco per a la preparació del quart cicle d’avaluació sobre la prevenció de la corrupció dels parlamentaris, jutges i fiscals, que se celebra al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. La inauguració ha anat a càrrec del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i el president de l'organisme.

El president del Greco, Drago Kos, ha dit en declaracions a la premsa, que Andora està fent un bon treball, sobretot pel que fa a la resolució del conflicte d'interessos propi d'un país petit. Kos ha afegit que ja li agradaria que molts dels altres països apliquessin les recomanacions com ho està fent Andorra.

De fet, l'abril passat, el Greco va fer públic l'informe sobre el Principat pel que fa a la prevenció i lluita contra la corrupció amb una avaluació considerada com a satisfactòria: de les 18 recomanacions fetes contra la corrupció, Andorra n'ha implementat 12 satisfactòriament. Unes altres cinc recomanacions estan parcialment implementades i una darrera encara resta pendent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT