PUBLICITAT

Formigó a la 'zona zero'

  • Dos anys després de l'accident es repeteixen els treballs, amb la màxima seguretat
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Operaris treballen a la zona on fa dos anys va haver-hi l'accident, ahir Foto: TONY LARA

El malaurat set de novembre del 2009 una part de l'estructura de l'obra dels Dos Valires va esfondrar-se, causant la mort de cinc operaris. Ja han passat dos anys d'aquella data, i malgrat la incertesa que va envoltar l'obra els mesos següents, malgrat un segon esfondrament, aquesta vegada sense víctimes ni ferits, el projecte ha anat avançant. La darrera previsió de finalització, efectuada pel ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, apunta al juny de l'any vinent.

Coses de l'atzar, ahir els treballadors de la infraestructura van estar elaborant la mateixa tasca que aquell set de novembre: formigonar la zona. Ahir amb una gran màquina formigonera, la màxima seguretat i amb una important dotació d'efectius.

Va ser a causa d'aquest procés que l'estructura va cedir dos anys enrere, i ara és la Batllia qui n'ha de decretar les responsabilitats pertinents. Els pèrits dels implicats han elaborat estudis geotèrmics, que encara no han clos en una explicació definitòria.

Deixant d'una banda les causes, la nova infraestructura es convertirà en si mateixa en un homenatge a les víctimes. Ja té nom, el Pont de Lisboa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT