PUBLICITAT

Atenció, es roda... minisèrie

  • Daniel Arellano s'embarca en el rodatge d''Art de Garatge', «la primera 'sitcom' 'low cost'» de la història televisiva del Principat
A. L.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El jove director, en una cadira premonitòria als cèlebres estudis romans Foto: EL PERIÒDIC

L'ànima d'aquest projecte insòlit, sense precedents, la ven exactament així: com a la primera sitcom professional i low cost de la història televisiva del país. Deixem-ho en la primera i mitja, per no dir la segona, després d'aquells Frens teatrals del tàndem Mas/Casal que Joan Hernández va convertir en una mena de capítol pilot per a una sèrie que es va quedar al calaix de les bones intencions. Sigui, però, la primera o sigui la segona, el cert és que en aquest racó de món és notícia, i de les grosses, el sol fet que comenci a caminar un projecte tan absolutament marcià com ho és Art de garatge: una minisèrie de set capítols d'uns vint minuts de durada cadascun, dirigida pel joveníssim Daniel Arellano (Andorra la Vella, 1990) i que es començarà a rodar el 3 i el 4 de desembre.

El guió el firma Jonathan Fernández i parteix d'una idea del mateix Arellano, que acaba d'estrenar títol del Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya i que arriba avalat per una breu experiència professional (ajudant d'art a la sèrie Pop Ràpid, del Canal 33, i realitzador del canal vela.cat, de la Federació catalana de vela): ras i curt, sis amics que freguen la vintena i que es reuneixen cada tarda en un garatge per, diu el director, «complir el somni bohemi d'apartar-se de les normes i convencions i convertir-se en artistes». Més fàcil de dir que no pas de fer, com es veu venir. Es tracta d'una sèrie d'humor que transcorre íntegrament en interiors –el garatge del títol, un dels locals del comú de la capital a l'aparcament del Prat del Roure– i per on transiten sis arquetips del zoo humà que es mou en la vintena: Jon, el freaky televisiu que aspira a fer-se famós (encarnat per Sergi Molné); Lluís, músic i fotògraf (Nil Cartes); Lola, cantant eclèctica i parella (artística) del Lluís (Judith Puig); Iker, el llunàtic de torn amb tendències paranoides que aporta el toc surrealista de la colla (Bernat Bauzà), i Joana, l'escriptora, que pren nota de tot el que fan i desfan els seus companys de piset i que és qui recorda els episodis que conformen Art de garatge.

L'estrena, el març

El primer capítol de la minisèrie es rodarà, ja s'ha dit, el 3 i el 4 de desembre, coincidint amb les comunals. Els sis següents, entre el gener i el febrer, amb la intenció d'estrenar el producte el març: en primera instància, en passis gratuïts a totes les parròquies, que es pretén que tinguin un protagonisme incidental en l'argument; immediatament després es passarà per ATV, i finalment es penjarà el portal de la sèrie. www.artdegaratge.com. L'equip tècnic d'aquesta prometedora singladura el completenPol Escudé, com a director de fotografia; Roger Mas i Mònica Armengol, directors d'art; Somhiteatre, que ha assumit la logística i el càsting, i Mira Produccions, que s'encarregarà de la postproducció. Art de garatge es rodarà amb càmera digital, i si ja és un pràcticament un miracle que estigui a punt, a punt de convertir-se en realitat –si més no, el primer capítol– encara ho és més que Arellano i companyia hagin reunit ja la meitat dels 37.000 euros en què s'ha pressupostat el projecte: la majoria, en aportacions en espècie dels mateixos membres de l'equip tècnic i artístic; un pessic de 3.000 euros va ser aprovat ahir en concepte de subvenció a la reunió de cònsols. I la resta s'espera que caigui quan el capítol pilot passi de prometedor projecte a sòlida realitat. Que la força els acompanyi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT