PUBLICITAT

Una promesa pendent

  • El pont que uneix els carrers Josep Viladomat i Pessebre porta el nom de Joan Martí Alanis
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cónsol d'Escaldes, el copríncep episcopal, el cap del Govern i el síndic general, en la inauguració del pont, ahir. Foto: TONY LARA

Escaldes-Engordany va complir ahir una promesa que tenia pendent. Pendent en la història i més concretament en la figura de qui va ser durant trenta dos anys copríncep del Principat. El Comú d'Escaldes li ho devia. Després de donar-li nom a un pont a François Mitterant, faltava dedicar-li el lloc a qui junt amb el copríncep francès va signar el text constitucional. El pont entre el carrer Josep Viladomat amb l'avinguda del Pessebre va ser batejat amb el nom de Joan Martí Alanis.

Un bateig que ve després d'uns mesos del naixement de la criatura, ja que el trànsit per aquesta zona ja fa temps que està obert, i que segons va explicar la cònsol major d'Escaldes, Montserrat Capdevila, «deslliura tot el trànsit d'aquesta zona dels Escalls, a més de què també aconsegueix donar-li pas a l'antic camí ral que ha estat recuperat», va dir. La visita pastoral del copríncep episcopal, Joan Enric Vives, a la parròquia escaldenca és el motiu principal pel qual s'ha retardat aquesta inauguració que, tot sigui dit, coincideix ara en la precampanya electoral.

El pont, des d'ahir batejat com Joan Martí Alanis, es va fer possible gràcies a la cessió anticipada dels terrenys per part dels propietaris, i que posteriorment el Comú els va cedir al Govern qui va fer la construcció definitiva.

Per la seva banda, el copríncep episcopal en el marc de la inauguració va ser l'encarregat d'elogiar la figura del seu antecessor, Joan Martí Alanis, de qui va destacar el seu llarg pontificat, 32 anys. «Era una necessitat i una justícia, perquè Andorra guardi memòria de qui fou un dels coprínceps importants per tot el que va significar la Constitució del 93 que ell, juntament amb Miterrand, van impulsar d'una forma molt decidida», va dir Vives.

Darrera visita pastoral

La inauguració del pont coincideix en la darrera de les visites pastoral que Vives va començar a fer des del 2003 a les set parròquies. Fins al 20 de novembre, Vives visitarà els equipaments i instal·lacions de la parròquia, l'administració, les escoles i col·lectius diversos. Ahir el copríncep episcopal va compartir dinar amb els jubilats i va visitar la brigada de manteniment i el servei de circulació comunal. Per altra banda, també estava prevista la visita ahir de les instal·lacions de Caldea, en aquest tour pastoral que posa fi a la visita de les set parròquies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT