PUBLICITAT

Saboya assisteix al canvi de presidència a Estrasburg

  • El Principat d'Andorra assolirà el càrrec el novembre del 2012
EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Periodic
El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Foto: TONY LARA

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va realitzar ahir una visita oficial al Consell d'Europa (Estrasburg), per participar a la cerimònia de traspàs de la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, que estava en mans d'Ucraïna i que ahir va passar a mans del Regne Unit. El Govern va recordar en un comunicat que el Principat d'Andorra tindrà la presidència d'aquest òrgan del Consell d'Europa entre novembre del 2012 i maig del 2013

En el marc d'aquesta visita, Saboya va mantenir reunions amb el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjorn Jagland; la secretària general adjunta, Maud De Boer-Buquicchio, i amb la secretària del Comitè de Ministres, Mireille Paulus.

Els temes en curs / Durant les reunions, el ministre Saboya va presentar les línies mestres de la futura presidència andorrana del Comitè de Ministres i va intercanviar amb els membres del Secretariat punts de vista sobre els temes en curs al Consell d'Europa, especialment la reforma del Tribunal Europeu de Drets Humans i l'adhesió de la Unió Europea al Conveni de Drets Humans.

Saboya també va aprofitar la visita per mantenir contactes amb els seu homòleg d'Albània, Edmond Haxhinasto; del Regne Unit, William Hague, i d'Ucraïna, Kostyantyn Gryshchenko. Albània serà el país que precedirà Andorra en la presidència del Comitè de Ministres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT