PUBLICITAT

L'esquí triomfa a la Nit de l'Esport

  • Gutiérrez i Esteve, millors esportistes, Pallàs és la jove promesa i el títol d'equip cau en mans del vòlei platja
R. M. S.
ORDINO

Periodic
Sobre aquesta línia, la mare d'Esteve, Pallàs, Marc Gutiérrez ?germà de la Mimi?, Folguera, Clua i Ripoll; a dalt, la família García Riberaygua; a sota Ruben Prior, que es va dur la gran ovació Foto: TONY LARA

El món de l'esquí entra en el 2012 en què Andorra rep la Copa del Món d'alpí amb renovades il·lusions i motivacions, després que ahir el Consell Andorrà de l'Esport premiés els esquiadors Mireia Gutiérrez i Kevin Esteve com a millors esportistes individuals del país de la temporada 2010-2011, així com a Carmina Pallàs com a jove promesa femenina. En categoria masculina, aquí el guardó va ser per al judoca Èric Risco, mentre que en la categoria d'equips la moneda va caure del costat de Christian Salvador i Xavi Folguera, components de l'equip nacional de vòlei platja que van guanyar l'or en els passats Jocs dels Petits Estats a Liechtenstein i van acabar 13ens al Campionat d'Europa sub-23. En aquest sentit, el VPC Andorra masculí de rugbi 15, que va assolir l'ascens de categoria la temporada passada i que era un dels favorits, es va quedar sense, amb certa incredulitat.

La Copa d'Europa de la campanya passada, on la Mimi va assolir la 9a plaça a Jazna (Eslovènia) i la 15a a l'eslàlom de Soldeu, han estat clau per decidir el seu guardó, que va ser recollit pel seu germà Marc en la seva absència. Pel que fa a Esteve, que també era fora del país per competir –si hi ha neu, que en tenen problemes– i el seu premi el va agafar la seva mare, la decisió s'ha pres pel seu 6è lloc al descens de la supercombinada del Mundials de Garmin-Partenkirchen (Alemanya), però també per un any en què ha donat un pas endavant important agafant galons i posicions a nivell internacional.

Així mateix, en promeses l'altra esquiadora premiada, la jove Carmina Pallàs, ha fet bons els seus tres ors al passat trofeu Borrufa i els dos podis al Topolino i al Campionats de França. El judoca Èric Risco ha estat premiat com a promesa masculina per ser el campió de Catalunya sub-23 i tercer al Campionat de França.

Pel que fa als reconeixements, es va premiar com a tècnic Elena Sans, vinculada des de fa trenta anys al bàsquet del Principat, així com al Comú de Sant Julià per la col·laboració amb la federació de motociclisme en l'organització del mundial de trial. També van estar premiats la 27a edició de les 12 hores d'hoquei patins, Monique Pagès, Jordi Clua, Josep Maria Vila, Manel Blasi i Carolina Poussier, tots per les seves vinculacions directes i aposta per l'esport del país. A més, el Consell Andorrà de l'Esport va guardonar l'esportista d'Special Olympics Ruben Prior per la seva dilatada trajectòria, el qual es va dur la major ovació de la nit. El moment emotiu de la nit va ser, així mateix, el recordatori a aquells que aquest any han deixat una mica orfe l'esport nacional: l'expresident del club de canoa i caiac, Jordi Garcia; el directiu de rugbi Patrick François; i l'alpinista Gerardo Vicente.

SUPORT A L'ESQUÍ EN UN ANY CLAU / El secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, va assegurar ahir que «les coses han vingut així» pel que fa als premis especialment dirigits al món de l'esquí, mentre que el president de la Federació Andorrana d'Esquí, Albert Coma, va destacar el fet que hi hagi Copa del Món femenina aquesta temporada al Principat, tot i que va parlar sobretot de la «bona feina» d'Esteve i Gutiérrez, assegurant que cada temporada és un món: «L'any passat van obtenir bons resultats però això no vol dir que aquesta temporada sigui el mateix. Estem parlant d'un esport en què tot es decideix en poc més d'un minut i pot passar qualsevol cosa».

CAP IMATGE DE FUTBOL / L'acte d'ahir a l'Auditori Nacional d'Ordino es va obrir amb un vídeo amb fotografies de tots els esports que es practiquen a nivell competitiu a Andorra –i música de Queen, que sempre agrada i motiva. Va cridar l'atenció l'absència de cap imatge de futbol, ni de selecció ni de lliga ni de base, fet que no va passar desapercebut per als representants de la federació que hi van assistir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT