PUBLICITAT

El Col·legi demanarà al CSJ que es gravin les vistes judicials

  • Els lletrats diuen que aquesta demanda té un baix cost i és una garantia
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una advocada en una sala de la Batlia Foto: EL PERIÒDIC

Càmeres per gravar els judicis. És una petició històrica que ara es farà de manera formal amb una proposta que el Col·legi d'Advocats vol fer a la nova formació del Consell Superior de la Justícia (CSJ). Així ho va confirmar el degà dels advocats qui va manifestar que ve sent una demanda històrica però que ara es redactarà en la carta dirigida al CSJ per a que ho tingui en compte junt a les altres reivindicacions, també històriques, que com la carrera judicial o el codi de procediment civil i la figura de l'executor de sentències, tenen un cost més elevat i un procés més complicat. Segons Rascagneres, s'espera que aquesta demanda tingui una respsota satisfactòria «ja que estem parlant d'una inversió mínima».

Les gravacions als judicis suposaran «una garantia del que què s'ha dit o no s'ha dit en els judicis», segons va afirmar Rascagneres. Una qüestió que es planteja en segones vistes judicials i que no donaria peu a interpretacions. A Espanya sí que es graven els judicis, però no es fa a França.

Pel que fa a les gravacions de les intervencions dels detinguts a les dependències la Policia, primer es van fer només en vídeo i no en audio, i ara, segons el degà del Col·legi ja no es fan ni gravacions en vídeo. Una qüestió que també s'ha reclamat i que resoldria certes discrepàncies entre acusats i lletrats a les vistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT