PUBLICITAT

Vallnord i Granvalira obriran les pistes el 26 de novembre

  • Les estacions han participat al saló Nivalia, que ha rebut més de 12.000 visites
LAIA F. MAROT
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Preparació per obrir pistes Foto: TONY LARA

les estacions d'esquí de Vallnord i Grandvalira obriran les pistes el pròxim 26 de novembre, si les condicions de neu són bones. Segons van informar des de Grandvalira, «només que s'enllacin un dies de fred», que les previsions climatològiques auguren, «podrem començar a produir neu».

Aquest cap de setmana les estacions d'esquí andorranes van assistir al saló Nivalia & Outdoor Sport que va tenir lloc a la Fira de Barcelona, on es presentava l'oferta de les principals estacions d'esquí de Catalunya, Andorra, França i els Alps italians. La Fira va aconseguir atreure aquest any més de 12.000 persones. Entre els estands es trobaven empreses de productes i serveis relacionats amb els esports d'hivern, com distribuïdors i establiments especialitzats en material esportiu, institucions i federacions, promotors d'esports d'aventura i agències de viatges

Segons el balanç del 2010, la majoria d'estacions catalanes i andorranes van patir un descens en la venda de forfets. Grandvalira i Vallnord van presentar unes xifres per sota les de 2009, concretament un 3% menys a Grandvalira i un 5% menys a Vallnord. Aquestes caigudes va ser similars a les que es van registrar en general a les pistes catalanes, les grans competidores de les del Principat. En canvi, els Pirineus francesos van tancar la temporada amb un balanç satisfactori, és a dir, les pistes franceses es van endur part dels esquiadors que optaven per anar a Andorra o a Catalunya.

Aquest any les tarifes dels forfets andorrans, per particulars i famílies, augmentaran un 3%, tal i com va anunciar la directora d'Ski Andorra, Marta Rotés, a Barcelona. Tanmateix, Rotés va assegurar que les estacions confien que els clients «acceptaran la pujada» i que la demanda per venir a esquiar a Andorra no es veurà perjudicada. Els preus no s'havien mogut en les darreres temporades però «les pistes han seguit invertint».

Les novetats / El director general de Vallnord, Martí Rafel Rafel va destacar, d'entre les inversions de Vallnord, la novetat de la pista megaverda, que amb vuit quilòmetres de llargada s'ha convertit en la més gran de tot el Pirineu, passant d'una quota d'alçada de 2.552 metres a una de 1.942 metres.

El director de màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño, va destacar per la seva banda les cinc noves pistes i dos nous telesquís que permeten que el domini sumi 205 quilòmetres esquiables i 112 pistes. .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT